Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» που πραγματοποίησε στο ευρύτερο κέντρο της πρωτεύουσας η Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί από τους 229 που προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ελέγχθηκαν, επίσης, τρεις οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά έξι αλλοδαπές, για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα. Για τρεις από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Ακόμη ανακοινώθηκε ότι προσήχθησαν 36 εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις.

Συνολικά, από την έναρξη της επιχείρησης έχουν σημειωθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Προσήχθησαν 6.690 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 1.555 αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα.

Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.

Διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία 9 εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών, βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές.

Εντοπίστηκαν 2 αποθήκες με συνολικά 2.5 εκατ. προϊόντα και είδη παρεμπορίου.

Ελέγχθηκαν 23 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 48 άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 22 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).

Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 172 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και Ελληνίδες) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr