Η υπόθεση ReMap

Η υπόθεση ReMap Facebook Twitter
0

Ένα σίγουρο σημάδι ότι κάτι κινείται στην πόλη και στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή είναι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις που γεννιούνται γύρω απ' την τέχνη και τη ζωή της μέσα στον αστικό ιστό. Η Μαρία Μαραγκού έγραψε στις 19 Ιουνίου ένα άρθρο στην «Ελευθεροτυπία» κατηγορώντας το ReMap, την έκθεση σύγχρονης τέχνης που θα τρέχει στην πόλη μέχρι τον Οκτώβριο, ότι για χάρη του έπεσε «σκούπα» στους μετανάστες κατοίκους της περιοχής του Μεταξουργείου. Το άρθρο υποστηρίζει ακόμα ότι «η ευθύνη της οργάνωσης του ReMap ανήκει σε γνωστό μεσιτικό γραφείο, που παραχωρεί δωρεάν τα κτίρια στους γκαλερίστες».

Η απάντηση του Remap, που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«[...] Από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο ReMap 2, δεν έγινε, ούτε ζητήθηκε ποτέ καμία είδους επιχείρηση "σκούπα".

- Δεν υπήρξε καμία μεσολάβηση οποιουδήποτε μεσιτικού γραφείου για τη χρήση των εν λόγω χώρων, ούτε για οποιοδήποτε άλλο χώρο φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις του ReMap 2, στο οποίο οι χώροι έχουν παραχωρηθεί από διάφορους ιδιοκτήτες.

[...]το ReMap πραγματοποιείται σε σύμπνοια με τους κατοίκους της περιοχής. Τους αληθινούς κατοίκους, μετανάστες ή μη, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.

[...] Το ReMap προφανώς και δεν σχετίζεται με τον εκτοπισμό κανενός, και κάθε προσπάθεια σύνδεσης της έκθεσης με ανάλογες ενέργειες  είναι απολύτως ατυχής. Το ReMap προφανώς επίσης δεν αποσκοπεί στη διαχείριση του μείζονος θέματος των παράνομων μεταναστών και των συνθηκών διαβίωσής τους. Η έκθεση αναδεικνύει την περιοχή ακριβώς όπως είναι, χωρίς παρεμβάσεις, είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε είδους κριτική, και χαιρόμαστε όταν βοηθάει στην ανάδειξη των θεμάτων της, έστω και αν γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζουμε ότι τόσο η κα Μαραγκού όσο και πολύς άλλος κόσμος θα επισκεφθούν το ReMap και την περιοχή, και θα σχηματίσουν τη δική τους άποψη για τα πράγματα».

Το ReMap είναι μια μεγάλη εικαστική έκθεση που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο, παράλληλα με την Μπιενάλε της Αθήνας, με πυκνό πρόγραμμα καλλιτεχνικών γεγονότων και δράσεων, και στόχο να αναδείξει την περιοχή σε διεθνές κέντρο παραγωγής και προβολής της σύγχρονης τέχνης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM