Την πρόθεση του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να εκλεγεί νέος πρόεδρος μετά τις εθνικές εκλογές από την ΚΟ ή άλλο κομματικό όργανο έκανε πριν από λίγο στο Πολιτικό Συμβούλιο της κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του αναφέρει ότι μέχρι την εκλογή νέου προέδρου θα ασκεί τις αρμοδιότητές του, όπως αναφέρεται στο Καταστατικό.

 

Αναμένονται οι τοποθετήσεις των επίδοξων αρχηγών που πάντως είχαν σε δηλώσεις του ταχθεί εναντίον της εκλογής προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές. Σημειώνεται  ότι ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του απέρριψε τη πρόταση Βενιζέλου για άμεσες διαδικασίες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ως «μη ρεαλιστικές».

 

Ο  κ. Παπανδρέου  κατήγγειλε τα "συμφέροντα" που τον πολέμησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην περίπτωση του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος είχε ζητήσει δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα για να αντιμετωπίσει λειτουργικές ανάγκες του ΔΟΛ. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ του τηλεφώνησε και τον ρώτησε τη γνώμη του για το δάνειο.  Η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ότι εάν πληροί "τις προϋποθεσεις, να το πάρει".

Τελικά, η Εθνική δεν έδωσε το δάνειο και από τότε άρχισε ένας πόλεμος με δημοσιεύματα εναντίον του κ. Παπανδρέου, όπως τόνισε ο ίδιος στο Πολιτικό Συμβούλιο.

 

Στην απάντηση του ο Σ. Ψυχάρης επιβεβαίωσε ότι ζήτησε δάνειο και ισχυρίστηκε ότι από την τράπεζα του είπαν πως δεν το ενέκρινε το Μαξίμου, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για φασίζουσα νοοτροπία.

 

Η δήλωση του:
«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!
»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr