Τσίπρας: Η κυβέρνηση «έπεσε έξω» με την πανδημία και κατηγορεί τους νέους - Να αναλάβει υπουργός Υγείας η Λινού

Τσίπρας: Η κυβέρνηση «έπεσε έξω» με την πανδημία και κατηγορεί τους νέους - Να αναλάβει υπουργός Υγείας η Λινού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αιχμηρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «διχαστική και προκλητική» ομιλία σχετικά με την ενημέρωση των πεπραγμένων της κυβέρνησης από το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Η χώρα έχει 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: "πέσαμε έξω"» όπως έκανε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. 

Σημειώνοντας πως πλέον η Ελλάδα μετρά καθημερινά πάνω από 40 νεκρούς, διαμαρτυρήθηκε επειδή η κυβέρνηση συγκρίνει τα τωρινά δεδομένα της Ελλάδας με χώρες που την άνοιξη είχαν εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά και διασπορά στην κοινότητα που είναι αντίστοιχη με την διασπορά στη βόρεια Ελλάδα. 

Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού που συνέδεσε την διασπορά με την διασκέδαση των νέων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως προσπαθεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά «πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο»: «Έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναφέροντας το ζήτημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για ΜΜΜ και σχολεία

«Στους νέους ανθρώπους εντοπίζεται μονάχα η διάδοση του ιού; Στη διασκέδαση των νέων ανθρώπων; Προφανώς υπάρχει και εκεί, αλλά δεν υπάρχει διάδοση του ιού, εξαιτίας του γεγονότος χιλιάδες άνθρωποι, στις μεγάλες πόλεις ιδίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ [...] ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία που εμείς είχαμε αφήσει και δεν προχωρήσατε».

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για το άνοιγμα των σχολείων;» αναρωτήθηκε και αντιπαρέβαλε τα δεδομένα στην Ελλάδα με την αύξηση των αιθουσών κατά χιλιάδες στην Ιταλία, όπου τοποθετήθηκαν μονά θρανία και μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

«Εσείς νομοθετήσατε μέσα στο καλοκαίρι την αύξηση του αριθμού ανά τάξει στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας. Καμία ευθύνη και για αυτό;»

Αναφέρθηκε δε και σε εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν έχει επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Διότι η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».

Επανέλαβε δε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ «πίεζε» για μέτρα για το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ για όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι "νικήσαμε τον κορωνοϊό" και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», συμπλήρωσε.

Να γίνει υπουργός Υγείας η Αθηνά Λινού

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προτείνοντας να οριστεί υπουργός Υγείας η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού. «Ας σας έβαζε υπουργό Αθλητισμού ο κ. Μητσοτάκης αλλά όχι υπουργό Υγείας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Κικίλια ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προτείνει την αλλαγή υπουργού στον πρωθυπουργό και τον ορισμό της κυρίας Λινού, που από τον Σεπτέμβριο προειδοποιούσε για την καθολική χρήση μάσκας «και δεν έλεγε πόσο καλά τα πηγαίνει η Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό.»

Κατηγόρησε δε τον υπουργό ότι επί οχτώ μήνες «ήταν εξαφανισμένος και κρυβόταν» πίσω από τον καθηγητή Τσιόδρα στον οποίο επίσης καταλόγισε λάθη. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM