Μητσοτάκης: Με τη μάσκα θα αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, με ενδεχόμενο οικονομικό κόστος

Μητσοτάκης: Με τη μάσκα θα αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, με ενδεχόμενο οικονομικό κόστος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η χρήση μάσκας θα βοηθήσει να αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν και οικονομικό κόστος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση της μάσκας, αλλά και στον αριθμό των τεστ για τον κορωνοϊό που διενεργούνται στη χώρα μας, κατά την έναρξη της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας.

Κάνοντας αναφορά στα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση, για το θέμα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η ελληνική κοινωνία φαίνεται να αντιλαμβάνεται πια την ανάγκη να φοράμε τη μάσκα εκεί που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί ότι αυτό είναι απαραίτητο».

«Νομίζω όμως ότι είναι μία μάχη αυτή η οποία κερδίζεται, είναι το ένα μέτρο το οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικό, το οποίο θα μας επιτρέψει -πιστεύω- να περιορίσουμε την εξάπλωση της δεύτερης φάσης της πανδημίας και φυσικά να αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία ενδεχομένως να έχουν και ένα οικονομικό κόστος», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι η «κοινωνία είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια», ενώ έκανε λόγο για μικρή θυσία, την οποία «ζητάμε από όλους, προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε και την ικανοποίησή του και για το γεγονός ότι χθες τα τεστ που έγιναν στην επικράτεια έφτασαν τα 17.000. «Εξακολουθούμε να έχουμε ένα πολύ χαμηλό positivity rate, δηλαδή θετικά κρούσματα ανά αριθμό τεστ, κάτι το οποίο εκλαμβάνω ως μία θετική εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε τα δεδομένα για την πορεία του κορωνοϊού. Επισημάνθηκε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων ιδίως στα γηροκομεία.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε- με βάση τα στοιχεία από συγκεκριμένα νησιά και περιοχές- ότι η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά τόπους συμβάλλουν στην επιδημιολογική αποφόρτιση. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί το 20% των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM