ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τσίπρας: Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση- Η ΝΔ απαντά με φωτογραφία του Πολάκη

Τσίπρας: Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση- Η ΝΔ απαντά με φωτογραφία του Πολάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει άρθρο του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Τι θα γινόταν αν...», με θέμα το υποθετικό σενάριο όπου ήταν το δικό του κόμμα στην κυβέρνηση αντιμέτωπο με την πανδημία κορωνοϊού. 

Στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός παρέθεσε τις παρεμβάσεις που, κατά τον ίδιο, θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν στην κυβέρνηση και καλείτο να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο επίμαχο άρθρο με μία φωτογραφία του Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η απάντηση στο σημερινό άρθρο του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής».

Η τελευταία λέξη της απάντησης φιλοξενούσε ένα ενεργό λινκ που με τη σειρά του οδηγούσε στην κάτωθι φωτογραφία του Παύλου Πολάκη. 

Τσίπρας: Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση- Η ΝΔ απαντά με φωτογραφία του Πολάκη Facebook Twitter

Στο άρθρο του, ο κ. Τσίπρας εξαπολύει μύδρους κατά τις κυβέρνησης: «Εδώ και δυο μήνες ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου, στην αρχή με τα τρολς του διαδικτύου, αργότερα με τα ακριβοπληρωμένα σε διαφήμιση για τον κορωνοϊό ΜΜΕ, αλλά και εσχάτως από τα χείλη του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, έχει βαλθεί να μας πείσει ότι αν σήμερα αντικρίζουμε το φως της ημέρας το οφείλουμε στον πολυχρονεμένο μας Πρωθυπουργό. Και αν δεν ήταν η Ν.Δ. στην κυβέρνηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα είχε καταστραφεί. Γιατί; Δεν θέλει γιατί. Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας τα καταφέρνουν πάντα καλύτερα από τους πρόσκαιρους ενοικιαστές. Τι κι αν είναι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια; Τι κι αν αυτοί δεν κατάφεραν με τρία διαφορετικά κυβερνητικά σχήματα να την επαναφέρουν και το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με ρυθμισμένο χρέος και ανακτημένη διεθνή αξιοπιστία;», γράφει μεταξύ άλλων ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα τονίζει πως «αν λοιπόν η κορονοκρίση έβρισκε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι προφανές ότι θα είχαμε και εμείς καραντίνα, όπως σε όλο τον κόσμο. Αλλά στα νοσοκομεία θα είχαμε ήδη 4.000 περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, γιατί δεν θα είχε παγώσει η προκήρυξη για διορισμούς που είχαμε ήδη προγραμματίσει. Επίσης θα είχαμε πολλές χιλιάδες περισσότερα τεστ, στοχευμένα σε όλο τον πληθυσμό, από τα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και όχι επί το πλείστον από ιδιωτικά κέντρα», προσθέτει.

Κατά τον κ. Τσίπρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, στα μέσα ατομικής προστασίας θα έμπαινε από τις πρώτες ημέρες διατίμηση, ενώ προτεραιότητά θα ήταν η επάρκειά τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Η χώρα μας δεν θα ήταν η τελευταία στην Ε.Ε. σε έκτακτες δαπάνες ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας την περίοδο της κρίσης, όπως πρόσφατα ο ΠΟΥ αποκάλυψε, αλλά με δαπάνες ύψους ενός δισ. ευρώ θα βρισκόταν πολύ ψηλά στον αντίστοιχο πίνακα».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται και στην υπόθεση της τηλεκατάρτισης επαγγελματικών των έξι επιστημονικών κλάδων. «Δεν θα είχαμε υπουργούς να στήνουν «δουλίτσες» εκατομμυρίων τις μέρες της κρίσης. Δεν θα εγκρίναμε τα –ντροπιαστικά για τους επαγγελματίες– προγράμματα ψευτοκατάρτισης τύπου σκόιλ ελικικού».

Για τα προγράμματα στήριξης, ο κ. Τσίπρας λέει πως εργαζόμενοι και επιχειρήσεις «θα τροφοδοτούνταν ήδη από ένα γενναίο χρηματοδοτικό πακέτο 26 δισ. ευρώ» και θα στηριζόταν η εργασία αντί για την αναστολή των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. 

«Ταυτόχρονα θα στηρίζαμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με ποσό ανά μήνα ίσο με το 1/12 του περσινού ετήσιου εισοδήματός τους», γράφει ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων «θα βρίσκονταν ήδη σε αναστολή για τουλάχιστον ένα εξάμηνο».

«Οπως είχε γίνει ήδη το 2019 έτσι και τώρα, αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω τέτοιας κρίσης θα είχε επεκταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και θα είχαν απαγορευτεί η πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του έτους τουλάχιστον. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν θα επιδοτούνταν ως εν δυνάμει άνεργοι με 533 ευρώ τον μήνα, αλλά θα καταβαλλόταν από το Δημόσιο το σύνολο του μισθού τους και το δώρο Πάσχα.

»Οι άνθρωποι του Πολιτισμού δεν θα ήταν αόρατοι. Θα είχαν στηριχτεί αποτελεσματικά όχι μόνο όσοι έχουν ενεργές συμβάσεις, αλλά και όσοι εργάζονται εποχικά. Επιπλέον θα είχε ενεργοποιηθεί με κρατική χρηματοδότηση πρόγραμμα εκατοντάδων πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, χωρίς συνωστισμό, και επίσης θα είχε καταρτιστεί ειδικό κοινωνικό πρόγραμμα για τον χώρο του βιβλίου, του κινηματογράφου και του θεάτρου» γράφει μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός που έκανε αναφορά και στα δικά του σχέδια για κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη. 

«Αυτά λοιπόν θα γίνονταν αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι αυτά που θα γίνουν αν σύντομα δεν φύγει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για να αναλάβει τις τύχες του τόπου ξανά μια προοδευτική κυβέρνηση, αυτά που μας περιμένουν δηλαδή, είναι πολύ χειρότερα», καταλήγει.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM