Η υποδοχή της Μέρκελ στον Μητσοτάκη - Καθιστοί οι ηγέτες κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων

Η υποδοχή της Μέρκελ στον Μητσοτάκη - Καθιστοί οι ηγέτες κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Facebook Twitter
Ξανά καθιστή η Μέρκελ σε ανάκρουση εθνικών ύμνων - Το ίδιο έκανε και ο καλεσμένος της Κυριάκος Μητσοτάκης
0

Με την προβλεπόμενη για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βερολίνο, απόδοση τιμών, έγινε δεκτός από την Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η υποδοχή της Μέρκελ στον Μητσοτάκη - Καθιστοί οι ηγέτες κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Facebook Twitter
Η υποδοχή της Μέρκελ στον Μητσοτάκη - Καθιστοί οι ηγέτες κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Facebook Twitter

Η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά από την είσοδο της Καγκελαρίας, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν μαζί τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις. Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές και ακολούθως επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν καθιστοί κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, κάτι που επαναλαμβάνεται από την καγκελάριο μετά τα περιστατικά με το τρέμουλο. Στις αρχές Ιουλίου η Άνγκελα Μέρκελ παρέμεινε καθιστή για πρώτη φορά στην τελετή υποδοχής για την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν. Λίγες μέρες μετά η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Μάια Σάντου και η Άνγκελα Μέρκελ παρέμειναν καθιστές κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών τους στην ομοσπονδιακή καγκελαρία στο Βερολίνο.

Η υποδοχή της Μέρκελ στον Μητσοτάκη - Καθιστοί οι ηγέτες κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Facebook Twitter
 

Η συνάντηση άρχισε στις 12:10 (τοπική ώρα), αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Νωρίτερα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά την Γερμανίδα καγκελάριο με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, ωστόσο οι δύο πολιτικοί γνωρίζονται αρκετά καλά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται η οικονομία, το προσφυγικό και η προσέλκυση επενδύσεων, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας.

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM