ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Επίσημη πρώτη για το νέο υπουργικό

Επίσημη πρώτη για το νέο υπουργικό Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδριάζει για πρώτη φορά το νέο Υπουργικό Συμβούλιο που προέκυψε από τον ανασχηματισμό.

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πέρα από τον κυβερνητικό έργο θα μιλήσει και για τη προσπάθεια συγκρότησης προοδευτικού πόλου με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στην υπόθεση Πολάκη-Στουρνάρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παράσχει πλήρη πολιτική στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το θέμα των διαλόγων του με τον Γιάννη Στουρνάρα, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά του διοικητή της ΤτΕ.

Ενόψει εκλογών, ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του (έξοδος από τα μνημόνια, νέα ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ.), σκιαγραφώντας παράλληλα τα επόμενα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της ρητορικής για δίκαιη ανάπτυξη.


Ακόμη αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώπιον του Γιώργου Κατρούγκαλου που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εξωτερικών μετά τον ανασχηματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ορκωμοσία του έγινε τη Δευτέρα, μαζί με των άλλων πέντε νέων προσώπων της κυβέρνησης, τους Σία Αναγνωστοπούλου (αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών), Ελευθερία Χατζηγεωργίου (υφυπουργός Εσωτερικών), Κωνσταντίνο Μπάρκα (υφυπουργός Εργασίας), Θάνο Μωραΐτη (υφυπουργός Μεταφορών) και Αγγελο Τόλκα (υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Ακόμα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εστιάσει στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος», όπως την περιέγραψε ο Θόδωρος Τσουκάτος, επικρίνοντας ΚΙΝΑΛ και ΝΔ για αφωνία στο ζήτημα.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM