ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η ΝΔ δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής - Πώς πήρε την απόφαση ο Μητσοτάκης

Η ΝΔ δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής - Πώς πήρε την απόφαση ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
0

Αν και από χθες υπήρχε έντονη φημολογία που εντάθηκε τις τελευταίες ώρες, η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η εφημερίδα «Καθημερινή» 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που ακυρώνει όλα τα προηγούμενα σενάρια, ο αρχηγός της ΝΔ ,Κυριάκος Μητσοτάκης, απέρριψε τη συγκεκριμένη εισήγηση που είχαν κάνει συνεργάτες του κρίνοντας πως το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας θα ήταν ούτως ή άλλως προεξοφλημένο, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη εβδομάδα με τη στήριξη των τεσσάρων δανεικών βουλευτών του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια τέτοια κίνηση απλώς θα προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα την επικοινωνιακή δυνατότητα να αποκρύψει ότι επί της ουσίας ηγείται μιας «κυβέρνησης κουρελού», όπως λέει η Πειραιώς, που στηρίζεται οριακά σε δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης. Καθώς για να πέσει η κυβέρνηση, απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι στην πρόταση δυσπιστίας, αυτό δεν είναι εφικτό, επειδή την προηγούμενη φορά το ΚΚΕ είχε απόσχει.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης έκρινε πως μια τέτοια επιλογή θα έδινε ένα πρώτης τάξεως άλλοθι στον Πάνο Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έχει παράσχει ως τώρα στον μέχρι τώρα κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, εμφανιζόμενος ξαφνικά να μάχεται τη συμφωνία την οποία εκείνος επέτρεψε να έρθει για κύρωση. Παράλληλα, από τη ΝΔ εκτιμήθηκε πως αυτό θα προσέφερε και στον Σταύρο Θεοδωράκη αντίστοιχο άλλοθι για ανέξοδη καταψήφισης της κυβέρνησης, τη στιγμή που διαφαίνεται ότι μάλλον εξαιτίας του θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το επόμενο βήμα της ΝΔ είναι να ρίξει το επόμενο διήμερο όλο το βάρος της στην ανάδειξη των επιχειρημάτων εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών και θα καλέσει όλους τους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν τις ιστορικές τους ευθύνες.

«Εξάλλου, οι εξελίξεις είναι τόσο απρόβλεπτες που το χαρτί της πρότασης δυσπιστίας μπορεί να αξιοποιηθεί από τη ΝΔ και μάλιστα σύντομα», αναφέρουν χαρακτηριστικά και με νόημα οι πηγές της Καθημερινής.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM