Απεργία την Πρωτομαγιά

Πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών

Πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμφωνία των Πρεσπών από την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Η συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου ξεκίνησε στις 5 απόγευμα της Δευτέρας, 21 Ιανουαρίου και στο διάστημα που ακολούθησε μίλησαν 38 βουλευτές και όλοι οι εισηγητές και ειδικοί αγορητές με δικαίωμα δευτερολογίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή, όπως προέκυψε από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Το επόμενο στάδιο είναι η εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια προκειμένου, αύριο, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου προς Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Με βάση το άρθρο 91 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την επεξεργασία και την εξέταση τoυ νομοσχεδίου, η αρμόδια διαρκής επιτρoπή συντάσσει και υπoβάλλει πρoς στην Ολομέλεια την έκθεσή της, στην οποία θα περιλαμβάνεται η θετική εισήγηση της επιτροπής επί του σχεδίου νόμου.

Δείτε εδώ τη συμφωνία

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM