Απεργία την Πρωτομαγιά

Ελληνοτουρκικά: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής μετά τις χθεσινές «αερομαχίες» στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής μετά τις χθεσινές «αερομαχίες» στο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Μετά τη χθεσινή μέρα, όπου η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο ξεπέρασε κάθε όριο, συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. 

Το συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο κ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσεις τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, στο οποίο και αναμένεται κινητικότητα το επόμενο διάστημα. 

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως το συμβούλιο έχει συνεδριάσει έως τώρα μόνο δύο φορές από το 2015. 

Χθες, μια μέρα που σημειώθηκαν τουλάχιστον 100 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και του FIR Αθηνών, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία το επόμενο διάστημα. 

Σε πιο αυστηρό τόνο εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος, μιλώντας σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες που υπηρετούν στη Λέρο, τόνισε: «Να ξέρουνε πολύ καλά όλοι αυτοί οι οποίοι προκαλούν ότι καλό θα ήταν γι'αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις. Από κει και πέρα, ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

Όσον αφορά τις χθεσινές παραβιάσεις, το ΓΕΕΘΑ κατέγραψε συνολικά 110 τέτοια περιστατικά σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο από 35 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 14 ήταν οπλισμένα.

Πρόκειται για 15 σχηματισμούς F-16 δύο σχηματισμούς F-4 και τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, που προέβησαν επίσης σε 35 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Αναχαιτίζοντας τα τουρκικά μαχητικά, ελληνικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν με τους εισβολείς σε έξι εικονικές αερομαχίες.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM