Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις μέσα στην προσεχή διετία, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή, τηλεοπτική συνέντευξή του. 

 

Με τη συμφωνία Εκκλησίας - Κράτους γίνεται ένα «ιστορικό βήμα» που θα επιλύσει εκκρεμότητες δεκαετιών, με πολλαπλά οφέλη «και οικονομικά», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως η συμφωνία θα απελευθερώσει 10.000 θέσεις στο Δημόσιο και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ίσο αριθμό προσλήψεων, σε τομείς που υπάρχει ανάγκη.

 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η προκήρυξη των 10.000 προσλήψεων θα γίνει «άμεσα», εντός του 2019, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις αυτές από το 2020 και μετά. 

 

Ειδικά για το 2019, που αναμένονται 8,5 χιλιάδες αποχωρήσεις από το Δημόσιο, ο πρωθυπουργός εξήγησε πως, με την ρήτρα 1 προς 1 (μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση), θα ακολουθήσουν 8- 8,5 χιλιάδες προκηρύξεις θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, «συν 7,5 χιλιάδες που έχω εξαγγείλει επιπρόσθετα γιατί έχουμε βρει τους δημοσιονομικούς πόρους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πέρα από τις συνολικά 16.000 προσλήψεις που εξήγγειλε για το 2019, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ακόμα 18.500 νέες θέσεις εργασίας «σε καίριες θέσεις στο Δημόσιο», μέσα στο 2020. 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η «αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη, εθελοντικά».

 

Σημείωσε δε ότι από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, έως το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει «πολύ μεγάλο μέρος ή και το όλον της επιδότησης» για τη μισθοδοσία των κληρικών.

 

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

Επίθεση στον Μητσοτάκη

 

«Η κυβέρνηση ματώνει όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει τους αδύναμους και να αποκαταστήσει αδικίες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


«Η μόνη περίπτωση να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ», κατέληξε.