Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
21.08.2018
O Τσίπρας στον Λευκό Οίκο - Οι πρώτες φωτογραφίες και δηλώσεις με τον...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Τσίπρας στον Λευκό Οίκο - Οι πρώτες φωτογραφίες και δηλώσεις με τον Τραμπ

O Τσίπρας στον Λευκό Οίκο - Οι πρώτες φωτογραφίες και δηλώσεις με τον Τραμπ

Ακριβώς στις 19:00 ώρα Ελλάδας έφτασε στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην είσοδο τον περίμενε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μετά την χειραψία και μια σύντομη συνομιλία τον συνόδευσε στο εσωτερικό.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Η Αμερική είναι αξιόπιστος και σταθερός εταίρος της Ελλάδας, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον Αλέξη Τσίπρα.

 

«Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά αλλά έχει κάνει θαυμάσια δουλειά και θα επιστρέψει. Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς. Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Ελλάδα . Έχουμε υπάρξει πάρα πολύ καλοί φίλοι και σπουδαίοι σύμμαχοι» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Οβάλ Γραφείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές.

 

 

 

 

Στις 20.30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένες οι κοινές δηλώσεις Τραμπ-Τσίπρα, οι οποίοι θα απαντήσουν και σε τέσσερις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

 

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν τα θέματα:

- της οικονομίας: με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.
- της ασφάλειας: δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.
των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. [τριμερείς (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) και - τετραμερείς (Ελλάδα – Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία) διασκέψεις].
- της ενέργειας: δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό, αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

 

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Blair House, του Λευκού Οίκου, στο οποίο θα φιλοξενηθεί.


«Στο ιστορικό Blair House το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Αβραάμ Λίνκολν & στο οποίο έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας», έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο twitter, παραθέτοντας και δύο φωτογραφίες από την ξενάγηση.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
4 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar ΕΛΠΟ 17.10.2017 | 19:51
Επίσης, ο ΠΘ μας είπε ότι "μοιραζόμαστε κοινές αξίες, όπως την Δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα κλπ".

Κατάντησε πια αιτία κατάθλιψης, οι ηγέτες μας - για να πετύχουν την απλά φιλική έως υποστηρικτική θέση άλλων χωρών και ηγετών - να "πουλάνε" την έννοια της Δημοκρατίας του 5 αιώνα π.χ.

Κάποτε οι ηγέτες μας να σοβαρευθούν, γιατί παραχρησιμοποιήθηκαν αυτά όλα και δεν φτάνουν πια.

Η χώρα χρειάζεται δυναμική παρουσία στον διεθνή στίβο ΣΗΜΕΡΑ για να επιβιώσει. Και σε παραπάνω από έναν τομείς.

Στην Οικονομία, στον Πολιτισμό και στα Γράμματα - Επιστήμες, στον Τουρισμό, τομείς που τους "έχουμε" στο DNA μας.

Αρκεί να σοβαρευτούμε σε βάθος χρόνου και να μην ανατρέπει τελείως μια νέα κυβέρνηση ό, τι έκανε η προηγούμενη, σαν να βγήκε από πσρθενογένεση.
avatar ΕΛΠΟ 17.10.2017 | 20:34
Σχόλιο μετά τις πρώτες δηλώσεις της συνάντησης σε διευρυμένη σύνθεση.

Όλη η Ελληνική αντιπροσωπεία χαμογελάει σχεδόν πανευτυχής, από τους Αμερικάνους ΚΑΝΕΙΣ.

Και αφού τελείωσε ο Τραμπ την σύντομη ομιλία του, σταύρωσε τα χέρια του στην μέση του - όχι στο τραπέζι - και πήρε θέση σώματος "και τώρα σας ακούω, αλλά όχι πολλά λόγια".
Από το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" και τα Παλαιστινιακά κασκόλ, στο "μην βγεί ο Trump και μας βρεί τέτοιο κακό", τελικά καταλήξαμε με χαμόγελα, στον Λευκό Οίκο, σαν γύφτικο σκεπάρνι.
Citellus citellus Citellus citellus 17.10.2017 | 21:13
Και μάλιστα το μόνο χειροπιαστό που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από αυτήν τη συνάντηση είναι ότι ο αριστερός πρωθυπουργός θα πληρώσει την Αμέρικα για εξοπλιστικά προγράμματα...
Προηγούμενα 1 Επόμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ