Τις προθέσεις πρώην βουλευτών-«ονομάτων» του προσφάτου κοινοβουλευτικού βίου- που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, αποτυπώνει ο κυριακάτικος Τύπος. Σχεδόν όλοι δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στη βιοπάλη, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν. Η Εύα Καιλή, σε συνέντευξη της στο Πρώτο Θέμα, εκφράζει την πρόθεση της να επιστρέψει στην εργασία της στα ΜΜΕ, αν και όπως λέει, δεν έχει έρθει σε συμφωνία ακόμη με κάποιο τηλεοπτικό κανάλι. Η Άννα Διαμαντοπούλου-ατυχήσασα και αυτή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου- θα ασχοληθεί με τα οικιακά, αφού, όπως δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο, δεν θα κάνει κάτι άλλο προς το παρόν.  

 

Τη δικηγορία σχεδιάζει να ασκήσει και πάλι η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παύλος Γερουλάνος αναζητεί ήδη εργασία στον ιδιωτικό τομέα ενώ ο Πέτρος Ευθυμίου θα αφιερώσει λίγο ακόμη χρόνο στο ΠΑΣΟΚ, παρότι, όπως λέει, έχει ήδη προτάσεις από Πανεπιστήμια.

 

Πιο σίγουρα είναι, μέσα στην εργασιακή θύελλα, τα πράγματα για το Μιχάλη Καρχιμάκη που θα εργαστεί ξανά στο υπουργείο Υποδομών ενώ ένας απλός υπάλληλος της Εθνικής θα είναι σύντομα και πάλι ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, επί των ημερών του οποίου πέρασαν όλα τα αντιεργατικά μέτρα επιβαρύνοντας τις προσπάθειες των άνεργων συναδέλφων του, δηλώνει ότι έχει αποφασίσει να ξεκουραστεί και να σκεφτεί κάποια πράγματα που έφτασε η ώρα να τα υλοποιήσει.