Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στη Βρετανία νιώθουν ότι δεν έχουν κάτι για να ζουν, με τους μακροχρόνια άνεργους να είναι ιδιαιτέρως απαισιόδοξοι για το μέλλον τους. Το 40% των άνεργων νέων έχουν βιώσει συμπτώματα ψυχικών ασθενειών, όπως σκέψεις για αυτοκτονία. Η ανεργία, βρήκε η έρευνα, μπορεί να επιδεινώσει κρίσεις πανικού, αλλά και αισθήματα μίσους για τον ίδιο τον εαυτό.

 

Τα ιδιαιτέρως ανησυχητικά ευρήματα βρήκε έρευνα για την φιλανθρωπική οργάνωση Trust Macquarie. Το 9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει κάτι για να ζει. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης είπαν ότι αυτό το στατιστικό στοιχείο σημαίνει ότι 750.000 άτομα ηλικίας από 16 έως 25 χρονών δεν έχουν κίνητρο στη ζωή τους. Ανάμεσα στους μακροχρόνια άνεργους το ποσοστό ανεβαίνει στο 21%.

 

Ο διευθυντής της οργάνωσης Πωλ Μπράουν είπε: "Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ανεργία δεν οδηγεί απλώς σε οικονομικά προβλήματα, αλλά τραυματίζει ψυχολογικά τους νέους ανθρώπους.

 

Αυτή τη στιγμή στη Βρετανία περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι ηλικίας 16-24 χρονών είναι άνεργοι. Οι μισοί από αυτούς βιώνουν μακροχρόνια ανεργία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr