Απεργία την Πρωτομαγιά

Μεγάλη πτώση στις Πανελλαδικές

Μεγάλη πτώση στις Πανελλαδικές Facebook Twitter
0

Αρχαία, Μαθηματικά τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης και Φυσική είναι τα μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών συγκέντρωσαν χαμηλές βαθμολογίες, γεγονός που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπ. Παιδείας στα Αρχαία θεωρητικής κατεύθυνσης, κάτω από τη βάση έγραψε ποσοστό 49,66%, ενώ μόνο το 0,95% των μαθητών της θεωρητικής έγραψαν από 18-20.  Στη Λογοτεχνία κατεύθυνσης το 54,17% των υποψηφίων δεν  περνούν τη βάση.

Στα Μαθηματικά κατεύθυνσης, αρίστευσε το 4,53% ενώ βαθμολογία μεταξύ 5 και 10 πήρε το 26,32%. Στους υποψήφιους της τεχνολογικής κατεύθυνσης το 48,35% δεν περνούν τη βάση.

Το αντίστοιχο ποσοστό στους υποψήφιους της τεχνολογικής του κύκλου πληροφορικής και υπηρεσιών, έφτασε το 69,97%. Από  18-20 στο συγκεκριμένο μάθημα πήρε μόνο το 1,3%.

Όσον αφορά το μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, και εκεί οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης δυσκολεύτηκαν να πάρουν βαθμό πάνω από τη βάση, με το 54,52% στον κύκλο τεχνολογίας και παραγωγής και το 79,17% στον κύκλο πληροφορικής και υπηρεσιών να μένουν κάτω από το 10.

Από τις βαθμολογίες εκτιμάται ότι η μεγαλύτερη πτώση θα σημειωθεί στο 2ο, 4ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές αλλά και στις Φυσικομαθηματικές σχολές.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ