Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει σήμερα Σάββατο 28 Δεκεμβρίου εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της "Λευκής Νύχτας". Το ωράριο για σήμερα θα παραταθεί ως τις 11 το βράδυ για τα εμπορικά καταστήματα και τα μουσεία της πόλης. Ο δήμος Αθηναίων συμμετέχει στη διοργάνωση με εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος από τις 5 το απόγευμα. Επίσης, όπως διαβάζουμε στα Νέα, επεκτείνουν το ωράριό τους μέχρι τις 23:00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του δήμου Αθηναίων (Αγγελικής Χατζημιχάλη 6-Πλάκα), το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 10-12) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα).

 

Έντονες είναι όμως οι αντιδράσεις των εμποροϋπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους να μην δεχτούν να δουλέψουν ούτε μια ώρα παραπάνω.

 

«Η 'Λευκή Νύχτα' όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους. Σε πολλά από τα καταστήματα-επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων».