Απεργία την Πρωτομαγιά

Πολικό ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα: Η θερμοκρασία έφτασε έως και -17 βαθμούς

Πολικό ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα: Η θερμοκρασία έφτασε έως και -17 βαθμούς Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
0

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» έφυγε αλλά το τσουχτερό κρύο παραμένει στη βόρεια Ελλάδα, με κατά τόπους ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες και θερμοκρασίες που διατηρούνται υπό το μηδέν.

Οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή του 24ωρου καταγράφηκαν στον Νέο Καύκασο Φλώρινας και στην Κοιλάδα Κοζάνης, ενώ στην πόλη της Φλώρινας ο υδράργυρος έδειξε -14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική Μακεδονία, όπου τα προηγούμενα 24ωρα επικρατούσαν συνθήκες ολικού παγετού, ο υδράργυρος αναμένεται σήμερα, σε κάποιες περιοχές, να ανέβει πάνω από το μηδέν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στον Νέο Καύκασο Φλώρινας με -16,9 βαθμούς Κελσίου και ακολούθησαν σε ελάχιστες θερμοκρασίες η Κοιλάδα Κοζάνης (-15,3), η Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-14), η Φλώρινα (-13,6), η Βλάστη Κοζάνης (-13,4), το Νευροκόπι (-11,3) και η Πτολεμαϊδα (-10,1 βαθμοί).

Πολικό ψύχος στη Βόρεια Ελλάδα: Η θερμοκρασία έφτασε έως και -17 βαθμούς Facebook Twitter

Στη Θεσσαλονίκη, όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα γενικά αίθριο καιρό, η θερμοκρασία έπεσε στους μηδέν βαθμούς στο κέντρο της πόλης και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσει έως τους 9 βαθμούς.

Ηλιοφάνεια επικρατεί και στη Θράκη με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Διδυμότειχο (-7).

Λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων των προηγούμενων 24ωρων η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά λάστιχα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης σε ορεινά σημεία της Χαλκιδικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς και της Πέλλας.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ