ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γαργαλιάνος: Μέχρι να πετύχουμε ανοσία του 70% θα τηρούμε τα μέτρα

Γαργαλιάνος: Μέχρι να πετύχουμε ανοσία του 70% θα τηρούμε τα μέτρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
0

Την εκτίμηση πως βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος - Κακολύρης κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως «έχουμε το ελπιδοφόρο και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μήνυμα» των εμβολίων, ωστόσο «μέχρι να πετύχουμε τον στόχο της συλλογικής ανοσίας του 70% θα πρέπει να έχουμε το νου μας και θα πρέπει να προχωρήσουμε με σύνεση. Και η σύνεση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να ακολουθούμε τα μέτρα: τις μάσκες, τις αποστάσεις, τη μη μεγάλη κινητικότητα (...). Ο ιός δε συγχωρεί. Διασπείρεται ταχύτατα». 

«Βρισκόμαστε σε ένα ξέφωτο, είναι ορατό και μπορούμε να οδηγηθούμε εντός του πρώτου μισού του 2021 σε πολύ καλύτερη πορεία της χώρας μας», είπε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος προσθέτοντας πως έχουμε θρηνήσει νεκρούς από την πανδημία.

«Ας κάνουμε λοιπόν προσπάθεια να μην έχουμε άλλους νεκρούς. Δεν ζητάμε πολλά πράγματα» είπε, κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων «για να μπορέσουμε να βιώσουμε το 2021, τολμώ να πω από τα μέσα του 2021, μία καλύτερη ζωή, ελεύθερη πια». 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ