Απεργία την Πρωτομαγιά

Πέτσας: Αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα τα Χριστούγεννα

Πέτσας: Αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα μέτρα τα Χριστούγεννα είναι πιθανό επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά, προειδοποίησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Το υφιστάμενο κυβερνητικό πλάνο προβλέπει περιοριστικά μέτρα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. «Αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα δεν θα χρειαστεί καμία παράταση άλλων μέτρων», σχολίασε, επιβεβαιώνοντας πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων. 

Προς το παρόν πάντως δεν θα ανακοινωθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. «Δεν πρέπει να γίνει καταστρατήγηση των μέτρων για να μην έχουμε έξαρση. Τέτοιου είδους μέτρα αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10μμ και όλα όσα έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις» είπε ο κ. Πέτσας. 

Για την μετάλλαξη του ιού

 

Σε ό,τι αφορά το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που έχει μεταλλαχθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως υπάρχει πανευρωπαϊκή ανησυχία και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν για να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση. Η Επιτροπή Ειδικών στην Ελλάδα θα αξιολογήσει εκ νέου σήμερα την κατάσταση και πιθανόν να προβεί σε νέες εισηγήσεις. 

Οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων, εισαγωγών και διασωληνώσεων σε ΜΕΘ μειώνονται αλλά περιοχές όπως η Κοζάνη και η Δυτική Αττική εξακολουθούν να παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο, επισήμανε, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να μην χαλαρώσουν τις ημέρες των εορτών. «Μία συνάντηση λίγων ωρών να απειλήσει τις ζωές μας και να καταστρέψει όσα πετύχαμε». 

Για τους εμβολιασμούς

 

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και στις 27 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στη συνέχεια οι 2,4 εκατομμύρια πολίτες άνω των 65 ετών, καθώς σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία ανήκει το 85% των νεκρών από Covid-19 στην Ελλάδα και το 60% των ασθενών που διασωληνώνονται. 

Για την στρατηγική των τυχαιοποιημένων τεστ, είπε πως η παρακολούθηση του κρίσιμου επιδημιολογικού παράγοντα του δείκτη θετικότητας θα δώσει ακριβή εικόνα για την μετάδοση του ιού στην Ελλάδα και η συμμετοχή των πολιτών θα βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και προστασία.

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει διενέργεια 12.000 δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων καθημερινά, σε 386 σταθερά σημεία ελέγχων, κέντρα υγείας, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν μπορούν να το δηλώσουν στο testing.gov.gr. Εξαιρούνται όσοι ήδη παρουσιάζουν συμπτώματα που θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με τον γιατρό τους για τεστ στα νοσοκομεία ή στα κέντρα υγείας. 

 
Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ