Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του γιου του ιδρυτή της Folli Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

 

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρατείται στις φυλακές Τρικάλων για την υπόθεση των ανακριβών οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος για να πετυχαίνει καλή χρηματιστηριακή θέση. Το Συμβούλιο ευθυγραμμίστηκε με την εισήγηση της εισαγγελέως Κατερίνας Τσιρώνη, που έκρινε πως πρέπει να απορριφθεί το αίτημα του κ. Κουτσολιούτσου.

 

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προσέφυγε στο Δικαστικό Συμβούλιο τρεις βδομάδες μετά την προφυλάκισή του, η οποία αποφασίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Η αρμόδια ανακρίτρια και ο εισαγγελέας είχαν κρίνει πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων αν παραμείνει ελεύθερος. Την ίδια ημέρα κρίθηκε προφυλακιστέος και ο πατέρας του, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

 

Στην αίτησή του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητούσε την αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι επειδή τελούν υπό δέσμευση όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και δεν βρίσκεται στη διοίκηση της εταιρείας, που πλέον έχει διορισμένη διοίκηση, δεν προκύπτει καμία δυνατότητα για διάπραξη νέων αδικημάτων.

 

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βαρύνονται με πέντε κακουργήματα που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων. Οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τη δικογραφία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr