ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός: 65 νεκροί τον Οκτώβριο - Λίγες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Κορωνοϊός: 65 νεκροί τον Οκτώβριο - Λίγες οι ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική Facebook Twitter
0

Έντονη ανησυχία προκαλεί η απότομη αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς μόνο το τελευταίο τριήμερο έχουν καταγραφεί συνολικά 25 θάνατοι.

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να εμφάνισε μειωμένα νούμερα το τελευταίο διήμερο, ωστόσο ο απολογισμός του Οκτωβρίου, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισό του μήνα, ανέρχεται σε 65 νεκρούς, ενώ συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα θύματα ανέρχονται σε 456.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ μειώθηκαν κατά έξι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Από 99 χθες καταμετρήθηκαν 93 διασωληνωμένοι, αριθμός που παραμένει επίσης πολύ μεγάλος.

Στην Αττική, οι κλίνες στις ΜΕΘ παραμένουν πλήρεις κατά 70% περίπου. Σύμφωνα με το Mega, ως χθες, από τις 126 κλίνες στην Αττική, οι 82 είναι κατειλημμένες και οι 44 διαθέσιμες, με τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός» να δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση. Στο Σωτηρία μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχουν μείνει μόλις τρία κρεβάτια διαθέσιμα, ενώ στον Ευαγγελισμό 18.

Γενικά η κατάσταση στην Αττική παραμένει δύσκολη καθώς παρά τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΟΔΥ (295), τα μισά περίπου (145) αφορούσαν και πάλι το Λεκανοπέδιο.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ