Απεργία την Πρωτομαγιά

Λοιμωξιολόγος Μ. Λαζανάς: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους- Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει

Λοιμωξιολόγος Μ. Λαζανάς: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους- Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Υπέρ της καθολικής χρήσης μάσκας- και σε εξωτερικούς χώρους- τάχθηκε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό.

Το μέτρο για τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους έχει συζητηθεί στην επιτροπή, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, δήλωσε ο κ. Λαζανάς στον ΣΚΑΪ. Επίσης, ο λοιμωξιολόγος πρότεινε την αύξηση των τεστ κορωνοϊού σε περιοχές επιβαρυμένες με κατοίκους μη Έλληνες, που ζουν σε κακές συνθήκες και με πολλά άτομα, όπου είναι εύκολο να μεταδοθεί ο ιός.

«Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού», συμπλήρωσε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. Όλοι προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα, συμπλήρωσε.

Προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός, επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να είναι εστία υπερμετάδοσης οι συναυλίες, πλατείες, καφενεία ή «λαθραίες» συγκεντρώσεις, είπε ο λοιμωξιολόγος, σύμφωνα με το skai.gr. Στόχος, ανέφερε είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, σε 10-20 την ημέρα, ενώ επεσήμανε ότι αποκλείεται να μηδενιστούν.

Μέχρι να υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός και δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν, κατέληξε ο κ. Λαζανάς.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ