Αν και σε πλήρη ισχύ είναι τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική που αφορούν στην αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα ενάντια στον κορωνοϊό, χθες το βράδυ καταγράφηκαν φαινόμενα μαζικών συναθροίσεων σε πλατείας της πρωτεύουσας.

 

Με κλειστά περίπτερα από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ως μέτρο ανάσχεσης κατά του συγχρωτισμού και με συνεχείς περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ., επικράτησε ξανά συνωστισμός σε κεντρικά σημεία, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως επιδημιολογικά η πρωτεύουσα παρουσιάζει ανησυχητική εικόνα. 

 

Συνωστισμός στην πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι/EUROKINISSI
Συνωστισμός στην πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι/EUROKINISSI

 

Ενδεικτικά στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Μοναστηρακίου αλλά και στην Αγία Παρασκευή, χτες το βράδυ, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε σε αυτά τα σημεία. 

 

Κλειστά περίπτερα και μίνι μάρκετ τα μεσάνυχτα/EUROKINISSI
Κλειστά περίπτερα και μίνι μάρκετ τα μεσάνυχτα/EUROKINISSI

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο.

 

Κόσμος στην πλατεία στο Μοναστηράκι/EUROKINISSI
Κόσμος στην πλατεία στο Μοναστηράκι/EUROKINISSI

 

Έτσι από το βράδυ του Σαββάτου και έως τις 4 Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

 

Κατεβασμένα ρολά σε περίπτερα στο Παγκράτι/EUROKINISSI
Κατεβασμένα ρολά σε περίπτερα στο Παγκράτι/EUROKINISSI

 

Την ίδια ώρα έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρκα με περιπολίες, ηχογραφημένο μήνυμα προς τους πολίτες και πρόστιμα. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, στις επιχειρήσεις που προχωρούν σε παραβάσεις και δεν συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, όσον αφορά στο ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλονται κυρώσεις 150 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, και στις επιχειρήσεις ή στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις, από 3.000 έως 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για 15 ημερολογιακές ημέρες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr