ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βατόπουλος: Πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει ο κορωνοϊός- Οι 3 λόγοι και τα «στοιχήματα»

Βατόπουλος: Πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει ο κορωνοϊός- Οι 3 λόγοι και τα «στοιχήματα» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ως πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει περιέγραψε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε τρεις λόγους που διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση. «Πρώτον ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί, ή παρά πολύ ελαφρά νοσούντες, κι αυτό είναι πρόβλημα. Δεύτερον έχουμε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τρίτον συρροές, αυτός ο συνδυασμός δείχνει ότι έχουμε πυρκαγιά έτοιμη να φουντώσει, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να μη φουντώσει», τόνισε ο καθηγητής.

Το πρώτο «στοίχημα», για τον περιορισμό του ιού είναι να μη δούμε μεταφορά των κρουσμάτων από τους νέους στους μεγαλύτερους, είπε ο κ. Βατόπουλος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το δεύτερο «στοίχημα» είναι τα δευτερογενή κρούσματα. «Είναι μεγάλη διάφορα σε οίκο ευγηρίας τα δύο κρούσματα και τα 20 κρούσματα. Τα 20 δείχνουν ότι είχαμε κενό ασφαλείας στα μέτρα. Είναι σημαντικό να δούμε ποσά δευτερογενή κρούσματα έχουμε σε κάθε συρροή», εξήγησε.

«Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε συνδυασμό με συρροές σε διάφορους χώρους δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα, άρα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει», πρόσθεσε ο καθηγητής. Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ την Τρίτη ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 207 νέα κρούσματα σε 24 ώρες. Πλέον, οι μολύνσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας ανέρχονται σε 10.524, ενώ 271 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

«Ο ιός δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, λιγότερο σοβαρά και να μην έχουμε μεγάλες συρροές», τόνισε ο κ. Βατόπουλος. «Δεν υπάρχει απάντηση στο ποτέ θα ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοϊό. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά η φάση 3 των εμβολίων», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ