ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι - 219 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι - 219 οι νεκροί Facebook Twitter
Ο θάνατος της ηλικιωμένης ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα σε 219 - EUROKINISSI
0

Μεγαλώνει ο κατάλογος νεκρών του κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά το θάνατο ενός ακόμη ανθρώπου, του τρίτου εντός ενός 24ώρου.

Πρόκειται για μια 88χρονη γυναίκα που διέμενε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου και εντοπίστηκαν χθες 36 κρούσματα.

Η ηλικιωμένη που διεκομίσθη χθες στο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο Αγία Κυριακή, κατέληξε τα ξημερώματα. 

Ο θάνατός της ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα σε 219. 

Λίγο νωρίτερα, είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο ηλικιωμένοι, 87 και 82 χρόνων σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, αντιστοίχως. 

Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Είχε πολλά προβλήματα με εικόνα μη αντιστρέψιμη ενώ ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδας και προστάτη. Σύμφωνα με τη διεύθυνση της ΜΕΘ δεν ήταν από το γηροκομείο «Αγ.Κυριακής».

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ