Απεργία την Πρωτομαγιά

Πάνω από 23.000 τουρίστες πέρασαν σε μια μέρα από τον Προμαχώνα

Πάνω από 23.000 τουρίστες πέρασαν σε μια μέρα από τον Προμαχώνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου δουλεύει το προσωπικό του συνοριακού σταθμού στον Προμαχώνα, όπου παρατηρείται μεγάλη ροή τουριστών που καταφθάνει στη χώρα μας.

Πρόκειται για τη μοναδική χερσαία πύλη εισόδου που επιτρέπεται η διέλευση και τις τελευταίες μέρες σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόνο την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, από το τελωνείο του Προμαχώνα εκτιμάται ότι πέρασαν περισσότερα από 21.000 άτομα με προέλευση χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τουλάχιστον 2.000 από τρίτες χώρες. Από αυτούς που εισήλθαν στην Ελλάδα, η πλειοψηφία είναι Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τσέχοι.

Ωστόσο, η τουριστική κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει χαμηλή. Στη Χαλκιδική και την Πιερία, επαγγελματίες και ξενοδόχοι παρακολουθούν προβληματισμένοι τα νούμερα, ενώ σχεδόν το 40% των ξενοδοχείων στο νομό Χαλκιδικής φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να λειτουργήσουν, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Την ίδια στιγμή, η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Σερβία «φρενάρει» ένα μεγάλο μέρος της προσδοκώμενης μερίδας τουριστών, αφού παραδοσιακά οι Σέρβοι επιλέγουν ως δημοφιλέστερους προορισμούς τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Στο μεταξύ, την απογοήτευση των επαγγελματιών της Σαμοθράκης για το γεγονός ότι παραμένουν κλειστοί όλοι οι άλλοι συνοριακοί σταθμοί - πλην του Προμαχώνα - εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών του νησιού, Γιάννης Γλήνιας, καθώς ειδικά το πέρασμα της Νυμφαίας αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου για τους Ρουμάνους, την πρώτη εθνικότητα τουριστών που έχει το νησί της Σαμοθράκης.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ