Οι πτήσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα- Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Μεταφορών

Οι πτήσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα- Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Μεταφορών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα στοιχεία για τις πτήσεις εξωτερικού, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα δημοσιοποίησε το υπουργείο Μεταφορών.

Πρόκειται για τις πτήσεις που θα γίνουν από τις 25 έως τις 31 Μαΐου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία. Το υπουργείο Μεταφορών σημειώνει ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να μεταβληθούν ανά πάσα στιγμή, καθώς τα προγράμματα των εταιρειών δεν είναι σταθερά αυτή την περίοδο και επίσης εκτελούνται πολλές πτήσεις ιδιωτικές και εμπορευματικές, οι οποίες δεν απαιτούν προγραμματισμό πολλών ημερών.

Οι πτήσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα- Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Μεταφορών Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού μόνο προς το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος». Οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια της υπόλοιπης χώρας θα επιτραπούν από την 1η Ιουλίου. Μετά την Κρήτη, από τη Δευτέρα (25/5) θα επιτραπούν οι πτήσεις και προς τα υπόλοιπα νησιά, καθώς αίρεται ο περιορισμός για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις.

NOTAM για 7 χώρες

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ παραμένει η αεροπορική οδηγία (NOTAM) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για επτά χώρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:

  • Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.
  • Παρατείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59 η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς της Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.
  • Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την Ελληνική Επικράτεια όσον αφορά την Τουρκία επεκτείνεται έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23:59.
  • Παραμένει σε ισχύ, έως τις 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23:59, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Επίσης, έως τις 31 Μαΐου ισχύει η 14ήμερη καραντίνα σε όλους των επιβάτες των πτήσεων που φτάνουν στην Ελλάδα.

Μείωση 99% τον Απρίλιο

Εξαιτίας των περιορισμών παραμένει εξαιρετικά μειωμένος ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιούνται. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι στις 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 108 πτήσεις, ενώ την ίδια μέρα πέρυσι ήταν συνολικά 640, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 83,125%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το πρώτο τετράμηνο του 2020 ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 5,45 εκατομμύρια παρουσιάζοντας πτώση 47,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 όταν είχαν διακινηθεί 10,4 εκατομμύρια επιβάτες. Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν στις 63.738 (από τις οποίες 37.670 εσωτερικού και 26.068 εξωτερικού) παρουσιάζοντας πτώση 35,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (99.164 πτήσεις).

Μάλιστα, τον Απρίλιο η μείωση στη συνολική επιβατική κίνηση- εσωτερικού και εξωτερικού- άγγιξε το 99%, ενώ έφτασαν 6.045 επιβάτες από το εξωτερικό, μείωση της τάξεως του 99,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα τον Απρίλιο (1.380.543 επιβάτες).

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM