ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το σχέδιο για τις φωτιές: Ενίσχυση με εναέρια μέσα, οχήματα και εποχικούς πυροσβέστες

Το σχέδιο για τις φωτιές: Ενίσχυση με εναέρια μέσα, οχήματα και εποχικούς πυροσβέστες Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Ενίσχυση της πυροσβεστικής με εναέρια και επίγεια μέσα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται πιο γρήγορα οι φωτιές, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για την αντιπυρική περίοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε τη Δευτέρα στον Υμηττό, όπου ενημερώθηκε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Η Πυροσβεστική θα έχει στη διάθεσή της τρία επιπλέον ελικόπτερα βαρέως τύπου, σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ ενισχύεται με 126 οχήματα. Από αυτά, τα 83 έχουν παραληφθεί και τα υπόλοιπα θα ενταχθούν στον στόλο έως τον Ιούνιο.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω μισθώσεων, προκειμένου να καλυφθεί το όποιο κενό που ενδέχεται να προκύψει λόγω της παλαιότητας των πυροσβεστικών αεροπλάνων τύπου Canadair. Ο σχεδιασμός γίνεται έτσι ώστε να είναι εφικτή η ανταπόκριση των εναέριων μέσων σε κάθε φωτιά, μέσα σε 30-40 λεπτά από την απογείωσή τους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 1.300 επιπρόσθετων εποχικών πυροσβεστών, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο.

Επίσης, προχωρά η ίδρυση 80 πυροσβεστικών κλιμακίων εποχικής λειτουργίας ανά την επικράτεια, με κύριο κριτήριο την επικινδυνότητα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε περιοχές που αξιολογούνται ως «ευαίσθητες ή ευάλωτες» και γενικότερα στα νησιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, συγκροτούνται δύο αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα, με έδρα τη Σάμο και τον αερολιμένα του Αράξου. Αυτά θα καλύπτουν κάθετους άξονες σε Αιγαίο και Ιόνιο, ώστε να αυξηθεί η προστασία των νησιών από τις φωτιές. Επιπλέον, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τον ατομικό εξοπλισμό των πυροσβεστών, καθώς παρέχονται νέες στολές στο σύνολο του προσωπικού χάρη σε δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Φέτος έχουμε περισσότερο προσωπικό, καλύτερα μέσα ατομικής προστασίας για τους πυροσβέστες μας, καλύτερη οργάνωση των εναέριων μέσων και καλύτερη οργάνωση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε πρόκληση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ενημέρωση του πρωθυπουργού για τον σχεδιασμό για τις φωτιές μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρμόδιος υφυπουργός για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και η ηγεσία της Πυροσβεστικής.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ