Απεργία την Πρωτομαγιά

Ιερώνυμος: Να προσκαλέσουμε τον Κύριο στην εκκλησία του σπιτιού μας

Ιερώνυμος: Να προσκαλέσουμε τον Κύριο στην εκκλησία του σπιτιού μας Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από τους πιστούς να καλέσουν τον Κύριο στο σπίτι τους, στην «κατ' οίκον εκκλησία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Μετά την περιφορά του Επιταφίου εντός του ναού- κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό- ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθύνθηκε στους πιστούς, που παρακολουθούσαν από το σπίτι τους.

«Να προσκαλέσουμε τον Κύριο στο σπίτι μας, στη δική μας Εκκλησία και θα έρθει κοντά μας», είπε και έκανε αναφορά στη συνάντηση του Ιησού με τον Ζακχαίο. «Δεν ξέρουμε, ούτε θα μάθουμε ποτέ τι είπε ο καθένας και τι ζήτησε, αλλά θα ξαναγίνει αυτό που είπε ο Κύριος στο σπίτι του Ζακχαίου "Σήμερα στο σπίτι αυτό εγένετο Σωτηρία"», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο όρος «κατ'οίκον εκκλησία» μας παραξένεψε λιγάκι, μας φάνηκε παράδοξο και δύσκολο, σημείωσε. «Αλλά το διάβα της ζωής της Εκκλησίας έχει να μας δείξει κατ' οίκον εκκλησίες στις φυλακές, στους αγώνες τους παλαιούς, αλλά και στους νεότερους», ανέφερε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που βιώνουμε αυτές τις ημέρες, με τη φονική πανδημία, υπογράμμισε ότι «είναι μια ευκαιρία αυτή η δυσκολία που παρουσιάστηκε σήμερα σε όλα τα πλάτη της γης, μέσα στο σπίτι μας, την κατ' οίκον εκκλησία, να βαθύνουμε στον εαυτό μας και να βρούμε πώς αυτή η αγάπη καλλιεργείται πραγματικά και πώς εκδηλώνεται προς τα έξω».

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ