Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το «λουκέτο» στα καταστήματα - Έως 11 Απριλίου

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το «λουκέτο» στα καταστήματα - Έως 11 Απριλίου Facebook Twitter
0

Τα τελευταία στοιχεία για τα έκτακτα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ και τις παρατάσεις της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.


Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως τα μέτρα ελέγχονται ως προς την αποτελεσματικότητά τους και την αναγκαιότητά τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων έως τις 11 Απριλίου. Όπως διευκρίνισε, αυτό αφορά τα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά - ενώ θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν όσα είναι ανοιχτά.

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως παρατείνονται, επίσης έως τις 11/4, τα προσωρινά μέτρα στους χώρους λατρείας. Προβλέπεται δε, η δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο. 


Αποφασίστηκε, επίσης, η παράταση κατά μία εβδομάδα της καραντίνας στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά για «προληπτικούς λόγους», πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενώ γνωστοποίησε πως τέσσερα ειδικά συνεργεία επισκέφτηκαν την περιοχή της Θράκης για τη λήψη δειγμάτων υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ. Όπως είπε, ελήφθησαν περίπου 165 δείγματα πολιτών.

Ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κόκκινη κλωστή, η όποια απερισκεψία μπορεί να αποδειχτεί ολέθρια»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ