Τσιόδρας: Είμαστε στο καλό σενάριο - Περιορίστε τον φόβο για δικό σας καλό

Τσιόδρας: Είμαστε στο καλό σενάριο - Περιορίστε τον φόβο για δικό σας καλό Facebook Twitter
0

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για τον κορωνοιό στη χώρα μας, γι' αυτό παραμένουμε σε επιφυλακή, τόνισε στην αποψινή ενημέρωσή του ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Είμαστε στο καλό σενάριο και το κακό σενάριο δεν φαίνεται προς το παρόν», ανέφερε και πρόσθεσε πως «η διασπορά φυσικά και υπάρχει στην κοινότητα».

Μιλώντας για το φαινόμενο της Ιταλίας, δήλωσε πως «όταν αψηφούμε τον εχθρό, αυτός θα μπει στο σπίτι μας. Όσο ο ιός είναι εδώ, υπάρχει απειλή. Αν λίγο χαλαρώσεις, θα σου ξανά επιτεθεί με μανία».

Περιορίστε το φόβο για το δικό σας καλό

«Είναι πολύ σύνηθες και λογικό να έχουμε φόβο για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για πιθανή μόλυνση από την ασθένεια και τη μετάδοση της», συνέχισε ο εκπρόσωπος τους υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος στη θωράκιση της ψυχικής υγείας όλων μας.

Ο ίδιος συνέστησε να περιορίσουμε τη συνεχόμενη έκθεση μας σε ειδήσεις, να επικοινωνούμε με σημαντικούς για εμάς ανθρώπους και να διατηρούμε το υποστηρικτικό αυτό δίκτυο, να φροντίσουμε για μια ισορροπημένη διατροφή, αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος, επαρκή ξεκούραση και σωματική άσκηση όσο αυτό είναι δυνατό και να μην μένουμε μόνοι.

«Άλλο κοινωνική απόσταση και άλλο απομόνωση και μοναξιά», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Τα συμπτώματα και πότε θα μας προβληματίσουν

 

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, τόνισε ότι «ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων για να παρουσιάσει κάποιος σοβαρά συμπτώματα, όπως η δυσκολία στην αναπνοή, είναι οι 5 μέρες τουλάχιστον, ενώ μέχρι τη νοσηλεία όταν αυτή είναι απαραίτητη είναι οι 7 ημέρες».

Όσον αφορά τον θάνατο κάποιου που νοσεί από κορωνοϊό, φαίνεται ότι αυτός επέρχεται 14 με 20 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Επίσης, γι' αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο, η μέση διάρκεια παραμονής είναι οι 10 ημέρες σύμφωνα με τα ίδια διεθνή δεδομένα, αλλά και την παρατήρηση στη χώρα μας, όπως εξήγησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ