ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όταν ο 14χρονος κατήγγειλε τη ρατσιστική επίθεση πήγαν να τον συλλάβουν

Όταν ο 14χρονος κατήγγειλε τη ρατσιστική επίθεση πήγαν να τον συλλάβουν Facebook Twitter
5

Στην απάνθρωπη ρατσιστική επίθεση σε ένα παιδί 14 χρόνων στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρθηκε ο επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, λέγοντας ότι η απόφαση του παιδιού να καταγγείλει την κτηνώδη επίθεση, παραλίγο να οδηγήσει στη σύλληψη του.

Η επίθεση έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα και ο 14χρονος αποφάσισε να δώσει την Τρίτη κατάθεση στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Υπενθυμίζεται ότι η ίδρυση αυτού του τμήματος είχε αναγγελθεί πομπωδώς, ως η απάντηση στην αντιμετώπιση των ρατσιστικών περιστατικών. Όμως, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το γεγονός ότι δεν είχε άδεια παραμονής στην Ελλάδα παραλίγο να είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή κράτηση και απέλασή του από τις αστυνομικές αρχές (παρότι ο 14χρονος ήταν στην κατάσταση που φαίνεται στη φωτογραφία).

Το ενδεχόμενο αποτράπηκε από τους ''Γιατρούς του Κόσμου'' και τον επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργο Τσαρμπόπουλο, ο οποίος παρενέβη στην υπόθεση.

''Ζήσαμε ώρες αγωνίας, με την παραλίγο σύλληψη του παιδιού. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα. Εάν αυτός που καταθέτει, δεν προστατεύεται από το κράτος, τότε πώς θα καταγγέλλουν τα θύματα τις επιθέσεις εναντίον τους;'' επισημαίνει ο κ. Κανάκης.

Για κενό της ελληνικής νομοθεσίας στην προστασία των θυμάτων ρατσιστικής βίας κάνει λόγο ο κ. Τσαρμπόπουλος επισημαίνοντας ότι η Ύπατη Αρμοστεία και οι υπόλοιποι φορείς μέλη του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας έχουν ζητήσει επανειλημμένα να γίνεται αναστολή της απόφασης κράτησης και να υπάρχει μέριμνα για προσωρινή διαμονή στην Ελλάδα των θυμάτων ρατσιστικής βίας.

''Προχώρησα στη δημοσιοποίηση του θέματος, γιατί είχα καιρό να δω τέτοια βαρβαρότητα. Ήταν κτηνωδία αυτό που έκαναν στο παιδί'' λέει ο κ. Κανάκης την ώρα που οι Γιατροί του Κόσμου έχουν κινητοποιηθεί για να ενώσουν και πάλι το παιδί με την οικογένεια του η οποία βρίσκεται στην Ελβετία, όπου ζήτησε άσυλο.

Ο νεαρός Αφγανός έχει ζητήσει να καταγραφεί η ιστορία του σε βίντεο. Η καταγραφή θα γίνει με κάμερα των ''Γιατρών του Κόσμου'' και, στη συνέχεια, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα τους.

Από την πλευρά της η αστυνομία δηλώνει ότι η υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θα διερευνήσει τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του 14χρονου ενώ διαψεύδει την παρά λίγο κράτηση του 14χρονου, όπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτας Κανάκης.

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Καθε λαθρομεταναστης λοιπον, ο οποιος εχει παραβει τους νομους της χωρας μας, και ο οποιος ισχυριζεται οτι εχει πεσει θυμα επιθεσης (το οτι υπαρχει τεκμηριο αθωωτητας και το οτι η ματρυρια "..ηταν 5 με μαυρες μπλουζες.." δεν αρκει σε κανενα δικαστηριο το κοσμου για καταδικαστικη αποφαση το προσπερναμε) μπορει λοιπον σε παραβιαση του νομου να εξαναγκασει την παραμονη του. Ομορφα.Ξερω, ξερω ειναι ρατσιστικο και ξενοφοβικο αυτο που λεω κτλ. κτλ. Περιμενω να δω τι πρεπει να γινει στη χωρα μας για να ασχοληθουμε σοβαρα με το θεμα της μεταναστευσης αντι για δακρυβρεχτα κατεβατα στο ιντερνετ.Και το παραμυθι εν προκειμενω με την Ελβετια ας σταματησει. Κανεις δεν μπαινει ετσι στην Ελβετια, γιατι αυτη η χωρα εν αντιθεση με την Ελλαδα ειναι ευνομουμενη και οχι ξεφραγο αμπελι, στην οποια στοιβαζονται χιλιαδες επι χιλιαδων ψυχες χωρις δυνατοτητα αφομοιωσης στην κοινωνια. Και αυτο δεν εχει να κανει με ρατσισμο, αν εξαιρεσει κανεις 5 ανεγκεφαλους, αλλα με τα νουμερα. Ηλπιζα οτι στην λιφο, ως προοδευτικο μεσο, θα ηταν δυνατη μια συζητηση τετοια, αντ αυτου υπαρχει καθε μερα το ιδιο ΧΑ-ρεπορταζ με καποιο ξυλοδαρμο αλλοδαπου. Περιεργως, σχεδον ποτε δεν υπαρχει ρεπορταζ παρανομιας μεταναστων, το οποιο με οδηγει στο συμπερασμα οτι ο στοχος ειναι μονο η δημιουργια κλιματος και οχι η επικοδομητικη συζητηση. Κριμα. Δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω.
Προτεινω την δημιουργία ενός αρχείου με τα προσωπα απο τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α.σε όλη την επικράτεια που θα εμπλουτιζεται απο τον καθένα μας σε καθε τους εκδήλωση και που θα ειναι σε συνεχη συνδεση με το τμημα διωξης ρατσιστικών εγκληματων. Το αρχείο θα πρεπει να εποπτευεται απο εισαγγελέα ετσι ωστε να μην αποσυρονται καποια απο αυτα τα προσωπα κατα το δοκούν με σκοπό ωστε να επιδεικνυονται σε όσους πεφτουν θυματα επιθεσεων τους και να μπορουν να συλλαμβανονται οι υπαιτιοι.Δεν αρκει προφανως πλεον να τους περιγραφουμε με τον σωματοτυπο, το ντυσιμο ή το κουρεμα. Δεν επιλλεγονται τυχαια ολα αυτα ωστε να ειναι κοινα. Πρεπει να καταλαβουμε ολοι μας οτι στην συνειδηση της πλειονοτητας των Ελληνων το κομμα της Χ.Α, ειναι ήδη εκτός νομου. Ειναι μια μεγαλη συμμορία με χαρακτηριστικα και δραση εγκληματικης οργανωσης η οποια συνεχως επεκτεινεται ενεργοποιωντας κρυφα φοβικα αντανακλαστικα του καθενος απο μας. Καποιοι δεν έχουν δυστυχως την καλλιεργεια και τα μεσα για να αμυνθουν στην προπαγανδα της Χ.Α.Οφειλουν ωστοσο να γνωριζουν οτι συμμετεχοντας αναλλαμβανουν και μερος της συλλογικης ευθυνης των πρακτικών της οργανωσης αυτης και καποια μερα εκτος απο την ντροπη για την συμμετοχη τους ισως να κουβαλλουν και το βάρος μιας καταδικαστικής αποφασης εναντιον τους.
Τωρα τι αστυνομια ειναι αυτη που ενεργει ετσι και μετα διαψευδει...μαλλον οι χρυσαυγιτες του Δενδια ειδαν οτι δεν τους παιρνει, με τις παρεμβασεις που εγιναν. Να χαιρονται την κανουρια υπηρεσια...για τα ματια της Ευρωπης και του ΟΗΕ ειναι, οπου οι ελληνικες κυβερνησεις ψευδονται συστηματικα....μονο εξουσια...τιποτα αλλο...