Απεργία την Πρωτομαγιά

Παναγιωτόπουλος: 4,5 χιλιάδες παραβιάσεις οι Τούρκοι, 4,5 χιλιάδες αναχαιτίσεις εμείς

Παναγιωτόπουλος: 4,5 χιλιάδες παραβιάσεις οι Τούρκοι, 4,5 χιλιάδες αναχαιτίσεις εμείς Facebook Twitter
Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εάν αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας διαβεβαίωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος - EUROKINISSI
0

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εάν τεθούν προς αμφισβήτηση κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα της Ολομέλειας.

«Έχω την ευθύνη να είμαι επικεφαλής ενός υπουργείου που όποτε απαιτήθηκε, στάθηκε και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων είτε αυτές αφορούν προκλήσεις στην περιοχή μας είτε ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από προκλητικούς αμετανόητους και απροκάλυπτα επιθετικούς γείτονές μας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, σημείωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες. Ασφαλώς και αντιμετωπίζουν αυξημένες απαιτήσεις, περισσότερες προκλήσεις αλλά ανταποκρίνονται. Είμαστε μαζί και δίπλα τους. 4.500 παραβιάσεις, μέσα στο 2019, αυτοί - 4.500 αναχαιτίσεις εμείς. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε πάντα μαζί τους. Να είμαστε πάντα δίπλα τους»

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή και δικό μας καθήκον είναι να παραμείνουν», διεμήνυσε και προσέθεσε:  «Η ποιότητα των οπλικών συστημάτων και του έμψυχου δυναμικού, εγγυώνται υψηλότατη αποτρεπτική ισχύ και αυτό θέλω να το καταστήσω σαφές προς πάσα κατεύθυνση, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, περίσκεψη», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τόνισε επίσης ότι «οι ΕΔ αποτελούν την εγγυήτρια παράμετρο εκείνου του περιβάλλοντος ασφαλείας της χώρας που θα επιτρέψει την απερίσπαστη ανάπτυξη της χώρας και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η σταθερότητα για δυνητικούς υποψήφιους επενδυτές».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στις προτάσεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. «Ειπώθηκαν πολλά για την αύξηση της θητείας, ασφαλώς, δεν τίθεται τώρα θέμα. Δεν ξέρω που θα οδηγήσουν οι ανάγκες, αλλά εγώ θα προτιμούσα να καταστήσω ως προτεραιότητα την πρόσληψη επίλεκτων επαγγελματιών οπλιτών-στελεχών και στους τρεις κλάδους», ανέφερε.

Μπαράζ υπερπτήσεων και σήμερα

Μπαράζ πτήσεων ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες, σε διάστημα 25 λεπτών, ενώ άλλα 2 τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Ρω. Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά 4 φορές σε ύψη από 6.000 μέχρι 23.000 πόδια και άλλες 7 φορές πάνω από τις Οινούσες, σε ύψη από μόλις 500 μέχρι 26.000 πόδια ενώ έτερο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τη Ρω στα 23.000 πόδια. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 13:35 έως τις 13:59.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM