Παπαγγελόπουλος για Novartis: Ξεκαθαρίζει το τοπίο - Μαφιόζικες μέθοδοι από τους αληθινούς ενόχους

Παπαγγελόπουλος για Novartis: Ξεκαθαρίζει το τοπίο - Μαφιόζικες μέθοδοι από τους αληθινούς ενόχους Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με την υπόθεση Novartis, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «μαφιόζικες μεθόδους» που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί ένοχοι.

«Tο τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει» και «η αλήθεια για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έρχεται στο φως» δήλωσε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου στο οποίο γίνεται αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα και στον Νίκο Μανιαδάκη.

«Οι εκκωφαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφώθηκαν με τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη ότι ο κ. Στουρνάρας του είπε ότι όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος ο κύριος Στουρνάρας δηλαδή, με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, «το πρόβλημα πλέον δεν είναι πρόβλημα των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και θέμα μόνο της Δικαιοσύνης, αλλά έχει μετατραπεί σε πρόβλημα της Δημοκρατίας».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Δικαιοσύνη «θα πράξει το καθήκον της» και θα ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς του κ. Μανιαδάκη, ενώ έκανε λόγο για «μαφιόζικες» μεθόδους «που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο».

Κλείνοντας, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποσχέθηκε ότι «ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια».

Παράλληλα, ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη, κατέθεσε σήμερα ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Καλογήρου μετά το πέρας της κατάθεσής του έφυγε, αρνούμενος να προβεί σε δηλώσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, για τον οποίο ακόμη η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν έχει αποφανθεί για την αρχειοθέτηση ή μη της δικογραφίας ως προς το σκέλος που τον αφορά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ