Απεργία την Πρωτομαγιά

Δύο νεκροί από κεραυνούς μέσα σε λίγες ώρες

Δύο νεκροί από κεραυνούς μέσα σε λίγες ώρες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε από κεραυνό στην Κυπαρισσία, λίγες ώρες μετά τον θάνατο ενός εργάτη στην Ηλεία κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, ένας 56χρονος άνδρας σκοτώθηκε από κεραυνό στην Κυπαρισσία και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο.

Νωρίτερα ένας 35χρονος εργάτης είχε σκοτωθεί από πτώση κεραυνού στην Ηλεία. Ο άνδρας με καταγωγή από το Πακιστάν, εργαζόταν στα χωράφια και, όταν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της κακοκαιρίας, είναι το γεγονός πως το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 1μ.μ, , εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους.

Δύο νεκροί από κεραυνούς μέσα σε λίγες ώρες Facebook Twitter
Πηγή: meteo.gr

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής. Τα ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε Κεφαλονιά, Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, οι βροχές και οι καταιγίδες που πλήττουν τα δυτικά της Ελλάδας από το βράδυ της Δευτέρας, θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, σύμφωνα με νέα πρόγνωση του meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ