Φωτιά στο Λουτράκι: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Ύφεση στα υπόλοιπα μέτωπα

Φωτιά στο Λουτράκι: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Ύφεση στα υπόλοιπα μέτωπα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις πολλές διάσπαρτες εστίες δίνουν στο Λουτράκι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, που ανανεώθηκαν και ενισχύθηκαν το πρωί, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά και να μπορέσουν να την ελέγξουν.


Από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ενώ δύο πεζοπόρα τμήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του βουνού με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής, μαζί με μια δεξαμενή πέντε τόνων νερού, ώστε να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά και από αυτή την πλευρά (το ανάγλυφο της περιοχής δεν επιτρέπει την κίνηση χερσαίων οχημάτων).

Αυτή την ώρα επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, που συνεργάζονται με τους 169 πυροσβέστες τα 24 χερσαία οχήματα και τις 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων.


Τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς, αλλά το πρωί σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις εξαιτίας της ενίσχυσης των ανέμων. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο φωτιάς αλλά πολλές εστίες διάσπαρτες σε μια μεγάλη περίμετρο, βόρεια και δυτικά της πόλης του Λουτρακίου.

Η φωτιά έφτασε έως την Μονή του Αγίου Παταπίου, που έχει εκκενωθεί από χτες, χωρίς όμως να την απειλήσει καθώς όλη η περιοχή γύρω είναι αποψιλωμένη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετώπισαν. Συνολικά 50 άτομα απομακρύνθηκαν από την Ιερά Μονή και από το γηροκομείο στο άλλο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. 

Φωτιά στη Ζάκυνθο - Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα
Η πυρκαγιά στα Μέγαρα έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου, όπου καίει δασική έκταση μακριά από κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, από αέρος κάνουν συνεχείς ρίξεις νερού 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM