Απεργία την Πρωτομαγιά

Σχεδόν 300 μεθυσμένοι οδηγοί στην Αττική σε μόλις 3 ημέρες - Συνελήφθησαν 9 άτομα

Σχεδόν 300 μεθυσμένοι οδηγοί στην Αττική σε μόλις 3 ημέρες - Συνελήφθησαν 9 άτομα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
5

Συνολικά 296 άτομα να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος εντοπίστηκαν σε ειδική εξόρμηση της Τροχαίας στην Αττική, που προχώρησε σε 9 συλλήψεις.

Σε 3.553 ελέγχους αλκοτέστ που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, κυρίως κοντά σε κέντρα διασκέδασης, το τριήμερο 6 με 8 Σεπτεμβρίου 2019, διαπιστώθηκε ότι 296 οδηγοί βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Συνελήφθησαν 9 οδηγοί και ακολουθήθηκε σε βάρος τους η διαδικασία του αυτοφώρου.

Κατά την ίδια δράση της Τροχαίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 2.067 παραβάσεις και αναλυτικά:

- Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 27

- Υπερβολική ταχύτητα: 217

- Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 80

- Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 41

- Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 28

- Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 25

- Μη κατοχή ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: 20

- Ωράριο εργασίας-ανάπαυσης/ταχογράφοι: 151

- Λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας: 1.478

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 283 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

- 347 πινακίδες κυκλοφορίας

- 252 άδειες ικανότητας οδήγησης

- 207 άδειες κυκλοφορίας

Ελλάδα
5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Για να μάθει ο Έλληνας να οδηγά σαν άνθρωπος θα πρέπει δυστυχώς να υπάρχει τροχαία παντού. Αν δε φοβάται δε θα μάθει ποτέ να οδηγεί ευσυνείδητα. Μια βόλτα να κάνει κάποιος στους δρόμους της Ελλάδας θα καταλάβει πόσο ελαφρά παίρνουν την οδήγηση οι Έλληνες και για ποιο λόγο είμαστε πρώτοι σε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη.
Ακριβως τα ίδια με εσένα έλεγε ο συχωρεμένος ο παππούς μου το 1960. Δεν τα άκουσα ο ίδιος, μου τα μετέφερε ο πατέρας μου το 1985.Εξήντα χρόνια τώρα, όλοι, απλοί άνθρωποι σαν τους δικούς μου, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ειδικοί λένε τα ίδια τετριμένα πράγματα.Ούτε ξέρω πόσες φορές τα έχω ακούσει / διαβάσει - έχω βαρεθεί να μετράω.Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά μάλλον τα εγγόνια σου θα ακούνε και θα λένε τα ίδια πράγματα με σένα.Θεωρητικά 100% σωστά, πρακτικά χωρίς καμία αξία.Δεν έχω λύσεις φυσικά. Απλά σε προετοιμάζω ότι σε 60 χρόνια από σήμερα θα ανήκεις κι εσύ στους κλασσικούς έλληνες διανοητές.Υ.Γ. Αυτό το "θα πρέπει να υπάρχει τροχαία παντού" είναι λίγο προβληματικούλικο.-- Πρώτον, έχουμε αναλογικά μεγαλύτερη τροχαία από την Γερμανία. Πόσο να την μεγαλώσουμε;-- Δεύτερον, ποιος θα τους πληρώσει αυτούς που θα βάλουμε σε κάθε γωνία να επιβλέπουν; Μήπως να κόψουμε την σύνταξη σου; Μήπως να σου βάλουμε νέους φόρους; Η μήπως να κόψουμε τους δάσκαλους των παιδιών σου για να πληρώνουμε τους τροχονόμους;-- Τρίτον πιστεύεις πραγματικά ότι δεν θα βρουν τρόπους να παρανομήσουν όσοι θέλουν; Υ.Υ.Γ. Μην ακούσω το ανόητο κλισεδάκι "είναι θέμα Παιδείας". Γιατί κι αυτο το έλεγε ο παππούς μου πριν 60+ χρόνια.Guess what: Δεν βόηθησεΜήπως μετά από μισόν αιώνα αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να επικαλούμαστε Αστυνόμευση και Παιδεία; Αυτά τα δύο δεν έφεραν αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Μέχρι πότε θα ακουμπάμε πάνω τους;
Τόσο μεγάλο σχόλιο απλά επειδή δε μπορείς να αποδεχθείς ότι κάποιοι (όπως εγώ) είναι ευσυνείδητοι οδηγοί παρά προσπαθείς να δικαιολογήσεις τη δική σου ασυνείδητη οδήγηση; Ακριβώς, δε με ξέρεις καθόλου. Σίγουρα όμως εγώ μπορώ να καταλάβω πολλά για εσένα από αυτό το σχόλιο.Τώρα το να ακυρώνεις κάθε μέτρο που προτείνεις με την αφελή (μη την πω αλλιώς) δικαιολογία του "θα τα ξανακάνουν" και "θα βρουν τρόπο να παρανομήσουν" να σου θυμίσω πως σε καμία άλλη ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης (που νομίζουμε ότι ανήκουμε πολιτισμικά) δεν σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι από τροχαία. Σου εύχομαι λοιπόν καλά μυαλά. Σταμάτα να στέλνεις μηνύματα όταν οδηγάς, σταμάτα να παρκάρεις στη μέση του δρόμου επειδή άναψες απλά αλάρμ λες και εξαφανίζεσαι όταν το κάνεις αυτό, μην παραβιάζεις STOP επειδή από μακριά δε σου φάνηκε να έρχεται κανείς, σταμάτα να πίνεις αλκοόλ με τη δικαιολογία πως ένα ποτηράκι παραπάνω δεν πειράζει, και πολλά ακόμα που συνηθίζετε να κάνετε όλοι εσείς αλλά εγώ κοιτάζω να ΜΗΝ κάνω. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι αξίζουμε να λεγόμαστε οδηγοί.
Εχουν πλάκα τελικά τα σόσιαλ μήδια. Σχολιάζεις ένα άσχετο θέμα όπως οι ελληνικοί δρόμοι και καταλήγεις να κάνεις ψυχανάλυση. Η να σου κάνουν ψυχανάλυση, που είναι πιο ενδιαφέρον ;-)Σήμερα έμαθα ότι γράφω μυνήματα στο κινητό όταν οδηγάω και ότι οδηγάω μεθυσμένος.Ενδιαφέρον. Πάντα χαίρομαι να μαθαίνω πράγματα για μένα που αγνοούσα πριν.Ας υποθέσουμε ότι έχεις 100% δίκιο (που να κάθομαι να σου εξηγώ τώρα το ποιός είμαι και τι έχω κάνει στην ζωή μου). Εστω λοιπόν ότι είμαι όπως με περιγράφεις. Εστω ότι το 90% των ελλήνων οδηγών είναι σαν εμένα - αλλιώς δεν θα είχαμε τέτοια χάλια.Εσύ, πριν αποφανθείς ότι "χρειαζόμαστε τροχαία παντού" δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις το πως φτάσαμε εδώ; Νομίζεις ότι η παρούσα κατάσταση έπεσε από τον ουρανό μόλις χθες; Επειδή εσύ γεννήθηκες χθες, νομίζεις ότι ο κόσμος πάντα έτσι ήταν;Κάποιες συνθήκες υπήρξαν το 1970-1980-1990...2015 που οδήγησαν στο σημερινό πρόβλημα, δεν νομίζεις; Ενδιαφέρθηκες ποτέ να μάθεις ποιές ήταν αυτές; Αναρωτήθηκες αν οι τότε υπεύθυνοι είχαν αναγνωρίσει το πρόβλημα και τι λύσεις πρότειναν; Ολο το ίντερνετ στην διάθεση σου, ούτε ένα ψαχτάρι δεν έκανες πριν διαμορφώσεις και πριν διατυπώσεις την γνώμη σου;Γνώμες fast food. Απλά παίρνουμε μια έτοιμη, αυτήν με τα πιο φανταχτερά χρώματα.Αν είχες ψάξει για τα _αίτια_ της σημερινής άθλιας κατάστασης (αντί να αναμασάς έτοιμα ευκολόπεπτα κλισεδάκια) θα είχες διαπιστώσει ότι την αστυνόμευση την έχουν προτείνει και την έχουν εφαρμόσει πολλοί. Το αποτέλεσμα το βλέπεις γύρω σου.Οταν εδώ και 60 χρόνια μια μέθοδος αποτυγχάνει, μήπως ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε κάτι άλλο;Υ.Γ. Μπράβο σου που είσαι σωστός οδηγός. Καλή τύχη με τους υπόλοιπους. Αν ρωτάς για μένα, βρίσκομαι γεωγραφικά ΠΑΡΑ πολύ μακρυά από όλους σας. Και το 90% των μετακινήσεων μου γίνεται πεζή, με ποδήλατο ή ΜΜΜ.Υ.Υ.Γ Αφού εσύ ψυχολόγησες εμένα, να ψυχολογήσω κι εγώ εσένα: Πολλά νεύρα εν Χριστώ αδελφή. Πάρα πολλά νεύρα. Κουλάρησε. ΩμμμμμμΘα ήταν πιο δημιουργικό αν καταλάβαινες ότι ο κόσμος δεν γεννήθηκε χθες μαζί με εσένα. Είναι λιγουλάκι πιο παλιός απ' ότι νομίζεις.Και μακρυά από έτοιμες γνώμες. Προσπάθησε να φτιάξεις δικές σου (κάτι που προυποθέτει το να ψάξεις και να αναλύσεις στοιχεία μόνη σου)
Ας υποθέσουμε ότι έχεις 100% δίκιο (που να κάθομαι να σου εξηγώ τώρα το ποιός είμαι και τι έχω κάνει στην ζωή μου). Πηγή: www.lifo.grΜπα δε με ενδιαφέρει καν να διαβάσω παρακάτω μετά από αυτή την πρόταση. Μου θυμίζεις όλους αυτούς τους "ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ;"Όχι δε ξέρω, και μάντεψε, ούτε με ενδιαφέρει να μάθω. Καλή συνέχεια και να προσέχεις στους δρόμους.