«Σύνηθες για τα νέα παιδιά να υπάρχει οινόπνευμα στο αίμα», σχολίασε για το θετικό αποτέλεσμα του αλκοτέστ ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του 28χρονου που ευθύνεται για το τροχαίο δυστύχημα με θύματα μια γιαγιά με τον εγγονό της στο Αίγιο.

 

Όπως έγινε χθες γνωστό, σύμφωνα με το patrastime.gr, το δείγμα του αλκοτέστ για τον 28χρονο οδηγό του αυτοκινήτου που σκότωσε και εγκατέλειψε την γιαγιά και το εγγονάκι της, στο τραγικό τροχαίο που συνέβη στις Καμάρες Αιγίου, ήταν θετικό. 

 

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το ακριβές ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του 28χρονου, ο εκ των δικηγόρων του, Αλέξης Κούγιας, προέβλεψε ότι μετά το αλκοτέστ, η δίωξη που θα ασκηθεί στον πελάτη του, θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

 

«Δεν έχει έρθει η επίσημη έκθεση μετά τη λήψη αίματος, ώστε να γνωρίζουμε την ακριβή περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα. Πληροφορήθηκα ότι έχει διαρρεύσει η τιμή του 1,71. Καταρρέει ως εκ τούτου όλη η παραφιλολογία περί ακραίας μέθης, αφού το όριο είναι 1,10. Υπάρχει μια ασήμαντη παραπάνω ποσότητα. Υπάρχει οινόπνευμα στο αίμα, αλλά είναι σύνηθες κάτι τέτοιο για τα νέα παιδιά. Αν θεωρούμε κάποιον μεθυσμένο με 1,71 θα πρέπει τα τρία τέταρτα των παιδιών, ειδικά στην περιφέρεια, να μην κυκλοφορούν στον δρόμο. Περιμένω και τα υπόλοιπα έγγραφα. Πιθανολογώ ότι η ποινική δίωξη θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Όταν θα κληθούμε για απολογία, θα έχουμε επίσημα τα στοιχεία. Περιμένουμε επίσης την τεχνική έκθεση για να δούμε τι έπαθε το αυτοκίνητο, γιατί ο εντολέας μου δεν είχε από το σοκ τη δυνατότητα να μας δώσει εξήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

 

 

 

Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι του, Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Σαμέλης, υποστηρίζουν ότι ο 28χρονος δεν εγκατέλειψε τα θύματά του, ούτε προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, αλλά έπεσε στη θάλασσα θέλοντας να αυτοκτονήσει.

 

Στην οικογένεια των θυμάτων προτάθηκε μάλιστα εξωδικαστικός συμβιβασμός, τον οποίο δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται. Στο σημείο όπου έγινε το τροχαίο πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση και αυτοψία από εμπειρογνώμονες και, πέρα από την κατάσταση του οδηγού, ως αίτιο του δυστυχήματος χαρακτηρίστηκε και η υπερβολική ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο, που προσέγγιζε τα 100 χλμ.

 

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος της 67χρονης και του εγγονού της ήταν ακαριαίος.

 

Με πληροφορίες από newsit και efsyn