Ελεγκτές του ΕΦΚΑ εντόπισαν ανασφάλιστους εργαζόμενους σε υπόγειο επιχείρησης

Ελεγκτές του ΕΦΚΑ εντόπισαν ανασφάλιστους εργαζόμενους σε υπόγειο επιχείρησης Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν στο υπόγειο μίας επιχείρησης κατά τη διάρκεια ελέγχου υπαλλήλων του ΕΦΚΑ

Όπως φαίνεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Alpha οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ αφού αναγκάστηκαν να περάσουν από αρκετές κλειστές πόρτες και μετά από αρκετή ώρα, καταφέρνουν να εντοπίσουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ συνολικά 45 ελεγκτές έκαναν στοχευμένους ελέγχους στην παραλιακή ζώνη, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα. Από τους ελέγχους βρέθηκαν τουλάχιστον 10 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και πολλοί που παρείχαν υποδηλωμένη εργασία.

 

 

 

Εργαζόμενοι στην κουζίνα ενημερώθηκαν από μεγάφωνο

«Κατά τη διενέργεια των ελέγχων και από το δεύτερο μαγαζί, και ενώ ήμασταν στον χώρο της κουζίνας, αντιληφθήκαμε πως υπήρχε ένα μεγάφωνο, από το οποίο ειδοποιήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι, προφανώς από τους σερβιτόρους, να δηλώσουν δύο μέρες απασχόληση και δύο ώρες την εβδομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων υπάλληλος του ΕΦΚΑ στον Alpha. 

Ο Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε πρόσφατα πανελλαδική εξόρμηση με 800 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με το υπουργείο Εργασίας να έχει προγραμματίσει περισσότερους από 18.000 ελέγχους. Σημειώνεται πως το πρόστιμο για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο ανέρχεται σε 10.500 ευρώ. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ