Υπόθεση Σούζαν Ίτον: Νέες καταγγελίες για επιθέσεις από τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου

Υπόθεση Σούζαν Ίτον: Νέες καταγγελίες για επιθέσεις από τον δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου Facebook Twitter
9

Νέες καταγγελίες για επιθέσεις εναντίον γυναικών από τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, έρχονται στο φως. 

Στον σχετικό φάκελο που έχει ανοίξει στην Ασφάλεια Χανίων προστέθηκαν ακόμα τέσσερις επιθέσεις εναντίων γυναικών πέρα από τις μαρτυρίες και καταγγελίες για τουλάχιστον τρεις παρόμοιες υποθέσεις, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Real.

Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να υπολογίζεται η δολοφονία της Σούζαν Ίτον, ο συνολικός αριθμός καταγγελιών ανέρχεται στις εφτά. Όπως αναφέρεται οι τέσσερις νέες μαρτυρίες στηρίχθηκαν κυρίως στην αναγνώριση του λευκού αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε ο δράστης κατά τις παρενοχλήσεις.

Ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης άλλωστε, φέρεται να είχε παραδεχθεί ενώπιον των ανακριτών ότι: «χτυπούσα με το αυτοκίνητο όσες γυναίκες μου άρεσαν». Τα πρόσωπα αυτά, μιλώντας τηλεφωνικώς στους αστυνομικούς περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να τις χτυπήσει με το Ι.Χ. και τον τρόπο με τον οποίο εκείνες τον απέφυγαν τελευταία στιγμή.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης και σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Εντωμεταξύ, σκεφτείτε να την είχε μόνο βιάσει χωρίς να την είχε σκοτώσει, και μετά η βιολόγος να τον είχε καταγγείλει. Πόσα "αστειάκια" από "άντρακλες" θα είχαμε ακούσει του τύπου: "Είσαι γριά και άσχημη: σιγά μην σε βίασε ή και να σε βίασε χάρη σου έκανε.".
Είμαι γυναίκα, έχω μεγαλώσει στην επαρχία, και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί αυτές οι γυναίκες δεν είχαν κάνει καταγγελία εναντίον του άντρα όταν εκείνος τούς επιτέθηκε. Πρώτον, γιατί σε μια κλειστή κοινωνία είναι δύσκολο να καταγγείλεις κάποιον όταν ξέρεις ότι θα έρχεται αντιμέτωπος με τους συγγενείς του κάθε μέρα στον δρόμο. Δεύτερον, γιατί αν η καταγγελία αφορά σεξουαλική έγκλημα (σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό) θεωρείται, ιδιαίτερα στην επαρχία, ότι η γυναίκα "τά ήθελε" και την στιγματίζουν σαν ανήθικη.
Φωτεινή, τί να καταγγείλει και ποιος;Εδώ είχαμε μια τροχαία παράβαση. Δεν ήταν κάποιος "σεξουαλικός θηρευτής" ο θύτης.Δεν τους επιτέθηκε "σεξουαλικά". Πήγε να τις πατήσει με το αυτοκίνητο.Η αστυνομία δεν ασχολείται με άλλα και άλλα αδικήματα, πόσο δε μάλλον με ένα αυτοκίνητο που οδηγεί επικίνδυνα.Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που έσπαγε καδρόνια με τα γεννητικά όργανα και κοπανιότανε με ξύλα γιατί δήλωνε "μοναχός σαολίν".Εάν τον καταγγέλανε θα βγαίναν ακτιβιστές να μιλάνε για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κτλ.
Γράφοντα,έχεις γίνει γραφικός. Είτε θα γράψεις ένα γενικό επιχείρημα άσχετο με το θεμα, είτε θα αντιπαραθέσεις ένα whatabout επιχείρημα , είτε θα μας πεις ένα φανταστικό επιχειρημα για ένα φανταστικό σενάριο όπου φανταστικοί ακτιβιστές σε ένα παράλληλο σύμπαν θα υπερασπίζονταν έναν τύπο που χτυπούσε με το αυτοκίνητο του γυναίκες επειδή ο τύπος αυτός το έπαιζε μοναχός Σαολίν.
Δεν είναι καθόλου φανταστικό επιχείρημα ότι ο συγκεκριμένος δεν ήταν σεξουαλικός θηρευτής. Ότι ήταν απλά επικίνδυνος οδηγός.Γραφικοί είναι όσοι προσθέτουν μόνιμα μήλα με πορτοκάλια γιατί έτσι.
Θα πρέπει βέβαια να αλλάξουν και οι "τοπικές κοινωνίες" της "αγνής ελληνικής επαρχίας" που σπεύδουν να στιγματίσουν τις καταγγέλλουσες όπως πολύ σωστά παρατηρεί παρακάτω η ΦΩΤΕΙΝΗ και οι οποίες στη συνέχεια "πέφτουν πάντα από τα σύννεφα" όταν αποκαλύπτεται η εγκληματική δραστηριότητα.
Τα πρόσωπα αυτά, μιλώντας τηλεφωνικώς στους αστυνομικούς περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να τις χτυπήσει με το Ι.Χ. και τον τρόπο με τον οποίο εκείνες τον απέφυγαν τελευταία στιγμή. Εκ των υστέρων πολλά λέμε (και σαφώς πιστεύουμε ότι εμείς θα τα κάναμε καλύτερα). Σε μία τέτοια περίπτωση, σαν την παραπάνω, όπου δεν υπήρξε πρόσκρουση και τραυματισμός, πόσοι θα έκαναν καταγγελία; Και γιατί να μην θεωρήσει η οποιαδήποτε τυχαία γυναίκα (ημεδαπή ή αλλοδαπή), που κινδύνεψε να την χτυπήσει ο "χτυπημένος" στα μυαλά βιαστής-δολοφόνος, ότι αφορούσε σ' ένα τυχαίο, ατυχές περιστατικό; Φυσικά μετά υπάρχει "σύνθεση του πάζλ" και σαφές μοτίβο συμπεριφοράς.