Απεργία την Πρωτομαγιά

Εφτάχρονη «μίλησε» για τον βιασμό της με ζωγραφιές: Στη φυλακή ο παππούς, η μητέρα και η θεία της

Εφτάχρονη «μίλησε» για τον βιασμό της με ζωγραφιές: Στη φυλακή ο παππούς, η μητέρα και η θεία της Facebook Twitter
0

Παραμένουν στη φυλακή η μητέρα, ο παππούς και η θεία μιας 7χρονης στη Ρόδο για τον βιασμό της ανήλικης, καθώς απορρίφθηκε το αίτημα αναίρεσης της σχετικής απόφασης. 

Όπως μεταδίδει η dimokratiki.gr, ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως ανυποστήρικτη την αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου, με την οποία τα τρία άτομα είχαν κριθεί ένοχα. Ο παππούς ηλικίας 80 ετών, η μητέρα ηλικίας 42 ετών και η θεία ηλικίας 53 ετών, κρίθηκαν από κοινού ένοχοι για την κατ' εξακολούθηση αποπλάνηση και την άμεση συνέργεια στην αποπλάνηση της ανήλικης κοπέλας. Στους κατηγορούμενος είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, 35 ετών και 25 ετών αντίστοιχα. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο πατέρας, που ήταν και ο μηνυτής στη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε παντρευτεί με τη μητέρα το 1995. Από το 2000 ήταν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, η επιμέλεια της ανήλικης αφαιρέθηκε προσωρινά από τη γυναίκα και ανατέθηκε, επίσης προσωρινά, στον μηνυτή.

Το κοριτσάκι έμενε στο σπίτι του πατέρα του αλλά με άλλη απόφαση του Πρωτοδικείου, ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της μητέρας με την ανήλικη. Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας, η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη από την πατρική εστία και να την οδήγησε στο σπίτι όπου τους περίμενε η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της μητέρας και θεία του θύματος.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική» αυτό έγινε πριν το Πάσχα 2003, χωρίς να προσδιοριστεί η ημερομηνία. Τότε, όπως καταγγέλθηκε, ενώ η θεία κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης και η μητέρα της έβαλε το δάκτυλό της στα γεννητικά όργανα της μικρής, προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία. Ύστερα από το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να επισκεφτεί τη μητέρα της αλλά ούτε και η μητέρα έδειξε ενδιαφέρον να επικοινωνήσει με το παιδί. 

Μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2003, τελικά η μητέρα επιχείρησε να μιλήσει στην κόρη της αλλά εκείνη αρνήθηκε «πεισματικά» να την ακολουθήσει, όπως γράφει η εφημερίδα. Όταν ο πατέρας ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, εκείνη του περιέγραψε πώς, πριν το Πάσχα 2003, η μητέρα της έβγαλε το εσώρουχο και ενώ η θεία της την κρατούσε σφιχτά από τα χέρια προέβη σε άσεμνες και επίπονες πράξεις. Όταν εκείνος τη ρώτησε γιατί δεν τον ενημέρωσε αμέσως, το κορίτσι απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.

Οι αποκαλυπτικές ζωγραφιές

Την ένταση αυτή στη σχέση της κόρης με τη μητέρα της, διαπίστωσε και ψυχολόγος, που περιέγραψε τις ζωγραφιές της μικρής και το περιεχόμενό τους, καθώς και την επίθεση της μικρής στη γιαγιά, όταν το παιδί διαπίστωσε ότι είχε δείξει τις επίμαχες ζωγραφιές στην ίδια. Αναφέρθηκε επίσης στην αφήγηση της γιαγιάς, σχετικά με τις αντιδράσεις της κόρης. Παρόμοια συμπεριφορά διαπίστωσε και όταν προσπάθησε να συζητήσει με το κορίτσι για τη μητέρα του, όταν ρώτησε το παιδί γιατί δεν την εμπιστεύεται. 

Παιδοχειρουργός που είχε εξετάσει το θύμα στο νοσοκομείο, κατέθεσε πως η 7χρονη παραπονέθηκε για περιπρωκτικό άλγος. Όταν την ρώτησε κατ' ιδίαν γιατί πονά, η μικρή του απάντησε ότι την ώρα που κοιμόταν, κατάλαβε πως ο παππούς της είχε ασελγήσει σε βάρος της. Ο ίδιος κατέθεσε ότι, όπως του είπε η ανήλικη, αυτό είχε συμβεί δύο φορές. Στην εξέταση που έκανε παρατήρησε ότι το παιδί δεν αντιδρούσε στην εξέταση των γεννητικών οργάνων του και είχε ευκολία στο να κατεβάζει το εσώρουχό του. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα πως το παιδί έχει υποστεί ασελγείς πράξεις.

Η προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου αναφέρει για την ανήλικη ότι αισθανόταν χαρούμενη και ασφαλής κοντά στον πατέρα της. Επειδή ζωγράφιζε τον εαυτό της και τους γονείς της με μια μπανιέρα από πάνω της, την ρώτησε για το σχέδιο και το παιδί απάντησε πως είναι «βρώμικη και θέλει να πλένεται». Όπως τόνισε η προϊσταμένη, το συγκεκριμένο στοιχείο πάντα κινεί την υποψία για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι οι καταθέσεις της ανήλικης ήταν αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του, με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Οι ίδιοι επέμειναν πως με αυτόν τον τρόπο ο πατέρας πήρε την επιμέλεια της μικρής. 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ