Κορεσμένο είναι το νεκροταφείο του Σχιστού, δηλώνει ο διευθυντής του, Φίλιππος Κυρίτσης μετά από τις απαράδεκτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.


Ειδικότερα, ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, έδειξε εικόνες από το κοιμητήριο του Σχιστού όπου τα υπολείμματα των εκταφών στοιβάζονται σε σακούλες μέσα σε δωμάτια και σε άλλους εξωτερικούς χώρους του νεκροταφείου.

 

«Καθημερινά γίνονται τόσες ταφές όσες εκταφές και η δυναμική μας εξαντλείται περίπου στις 12» τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

 

«Είχε υποχρέωση ο ταφέας να έχει το μέγιστο μία άταφη σορό ως το απόγευμα κι εν συνεχεία να τη μεταφέρει σε τάφο αδιαλύτων. Εμείς τον εποπτεύουμε. Είναι δική μας ευθύνη» είπε αρχικά ο διευθυντής του νεκροταφείου, αναφερόμενος στο δωμάτιο όπου καταγράφηκαν στο ρεπορτάζ του καναλιού αναλλοίωτες σοροί από εκταφές.

 

«Εμένα θα χρεώσετε για τα αδιάλυτα; Πες στα ίσα» απάντησε ο ταφέας, που εμφανίστηκε εκείνη τη στιγμή, απευθυνόμενος στον κύριο Κυρίτση κι εν συνεχεία μιλώντας στον ρεπόρτερ του καναλιού είπε: «Εγώ τους έλεγα, δεν έχω χώρους, μου έλεγαν βάλ' τα εδώ. Πού να τα βάλω, στο κεφάλι μου; Τα χόρτα ήταν μέχρι εκεί πάνω, δεν υπήρχε χώρος. Ο κ. διευθυντής λέει ότι εγώ φταίω. Όταν κάνω την εκταφή και λέω ότι δεν έχω χώρο, εγώ φταίω;»

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν μόνο εκείνος που είχε άταφες σορούς στον χώρο. «Πόσους είχες μέσα; Δεν είχες επτά σορούς;» τον ρώτησε ο διευθυντής για να απαντήσει ο ταφέας: «Και οι άλλοι είχαν τέσσερις».