Ανάληψη ευθύνης για εκρηκτικούς μηχανισμούς στο μετρό Θεσσαλονίκης έγινε σήμερα από αντεξουσιαστές οι οποίοι ισχυρίζονται πως η φωτιά που ξέσπασε στις 17 Μαΐου στο εργοτάξιο του μετρό ήταν μια διαμαρτυρία για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

«Εμείς σε μια διαφορετική πολιτική συγκυρία επιλέξαμε να τοποθετήσουμε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο υπόγειο του εργοταξίου του μετρό στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στις 17/05/2019. Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα για τη χορήγηση αδειών που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις μέρες όπως και ο χρόνος και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η δράση θέτουν δύο ακόμα περιεχόμενα. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη δράση γνωρίζουμε ότι σε ένα έργο τέτοιας σημασίας θα αναμειγνύονταν πολυεθνικές εταιρίες κολοσσοί στον κατασκευαστικό κλάδο», αναφέρεται  στην ανακοίνωση.

 

Κατά το περιστατικό τον περασμένο Μάιο, στο χώρο του εργοταξίου εκδηλώθηκε φωτιά μικρής έκτασης και προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Η ανάληψη ευθύνης έγινε με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.