Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο δολοφόνος του Γραικού είχε μιλήσει στη Νικολούλη - Πώς βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι το πτώμα

Ο δολοφόνος του Γραικού είχε μιλήσει στη Νικολούλη - Πώς βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι το πτώμα Facebook Twitter
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός είχε εξαφανισθεί από τον Νοέμβριο του 2016 και σήμερα το θρίλερ έληξε με την αποκάλυψη της δολοφονίας του
0

Ένα θρίλερ που είχε ξεκινήσει από το 2016 έληξε απόψε με τραγικό τρόπο καθώς ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός βρέθηκε νεκρός, θαμμένος με το όχημά του σε χωράφι όπου υπάρχει κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ανατολικό, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση είχε καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ο αδελφός του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, με την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να προτείνει την αρχειοθέτησή της. Η πρότασή όμως δεν εγκρίθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου. Κατόπιν αυτού, η δικογραφία βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στα χέρια ανακρίτριας που είχε ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών. Κατά την κρίση του αντεισαγγελέα Εφετών, ο 59χρονος έπεσε θύμα δολοφονίας, χωρίς όμως να προσδιορίζει σε ποιόν στρέφονται υπόνοιες ως προς αυτό.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εξετάστηκαν κατά την έρευνα των διωκτικών Αρχών ήταν και ο έμπορος κρεάτων, στην κτηνοτροφική μονάδα του οποίου εντοπίστηκε τελικώς το πτώμα του Δημήτρη Γραικού. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να είχε οικονομικές συναλλαγές με τον 59χρονο, ενώ κατά την διενεργηθείσα έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι είχε «άνοιγμα» προς τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Τελικά φαίνεται πως ο δολοφόνος ομολόγησε πως σκότωσε τον Γραικό του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί μυστηριωδώς το 2016. Ο Δημήτρης Γραικός από τη Θεσσαλονίκη, εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς και λίγο μετά ήρθε στο φως το στοιχεία ότι λίγο πριν χαθεί, είχε οικονομική συναλλαγή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έως τώρα ο έμπορος με τον οποίο είχε την τελευταία συναλλαγή, ομολόγησε πως τον σκότωσε και τον έθαψε μαζί με το αγροτικό του αυτοκίνητο στο χωράφι όπου βρίσκεται η μονάδα του.

Ο δολοφόνος του Γραικού είχε μιλήσει στη Νικολούλη - Πώς βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι το πτώμα Facebook Twitter

Αυτό που σοκάρει περαιτέρω στην εξέλιξη είναι πως ο δολοφόνος είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη και μάλιστα δεν είχε διστάσει να προσφέρει και βοήθεια. Η υπόθεση είχε απασχολήσει την εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη και η δημοσιογράφος είχε επικοινωνήσει με τον άνθρωπο που σήμερα ομολόγησε τη δολοφονία. Σημειώνεται πως ο δράστης ήταν εδώ και μήνες στο επίκεντρο της έρευνας μετά από αξιολόγηση στοιχείων 

«Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Γραικού αν έδωσα ή δεν έδωσα τα χρήματα. Ό,τι είχα να πω το είπα δέκα φορές στην Ασφάλεια. Τώρα αν του έδωσα ή δεν του έδωσα, αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει. Τελείωσε, δεν το συζητώ ξανά. Έχουν γίνει καταθέσεις, υπάρχουν τιμολόγια. Εγώ από την δικιά μου την μεριά είπα όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς έχουν γίνει τα πράγματα», έλεγε το 2017.

Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Δημήτρη Γραικού:

 

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της δημοσιογράφου είχε πει: «Εμένα μου μπαίνουν διάφορα στο μυαλό αλλά δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα. Αν ήξεραν για τα λεφτά, κάποιος θα ενημέρωσε από το σφαγείο». Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ήταν απαραίτητα κάποιος μέσα από τα σφαγεία και όχι κάποιος άλλος που μπορεί να γνώριζε ότι εκείνη τη μέρα επρόκειτο να του δώσει χρήματα, τόνισε με έμφαση: «Θα διατυμπάνιζε παντού τι έγινε και τι δεν έγινε; Κάποιος δικός του όμως θα το ήξερε. Όταν χάθηκε ήμουν ο πρώτος που ήρθε να ψάξει η Αστυνομία. Τους έδωσα όλα τα τιμολόγια κατευθείαν, όλες τις καταθέσεις, όλα τα έβγαλαν αντίγραφα και τελείωσε».

Ένα χρόνο μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού η σύζυγός του είχε σπάσει την πολύμηνη σιωπή της και είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη. Είχε υποστηρίξει τότε πως όσο κι αν έψαξε δεν βρήκε ένα στοιχείο που να έδειχνε ότι ο άνδρας της είχε διαφορές με κάποιον ή δεχόταν απειλές. «Αυτό που σκέφτομαι εγώ, είναι ότι ίσως να ενημερώθηκαν κάποιοι μέσα από τα σφαγεία ότι είχε πολλά χρήματα επάνω του. Αν κάποιος επιχείρησε να τον ληστέψει, ο Δημήτρης επειδή ήταν νευρικός σίγουρα θα αντιστάθηκε. Οι κλέφτες όμως, δεν θα τον άφηναν εκεί και θα έφευγαν;»

Ο δολοφόνος του Γραικού είχε μιλήσει στη Νικολούλη - Πώς βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι το πτώμα Facebook Twitter
Ο Γραικός με τη σύζυγό του Δέσποινα

Πώς αποκαλύφθηκε το έγκλημα

 

Το πτώμα του Γραικού βρέθηκε θαμμένο μαζί με το αυτοκίνητο που οδηγούσε όταν χάθηκαν τα ίχνη του στην κτηνοτροφική μονάδα του καθ' ομολογία δολοφόνου του. Όπως έγινε γνωστό, το πτώμα του 59χρονου εντοπίστηκε θαμμένο σε βάθος περίπου τριών μέτρων. Η σορός του ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του νεκρού αλλά και να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Ο 46χρονος κτηνοτρόφος υποχρεώθηκε να ομολογήσει το έγκλημά του, όταν η αστυνομία με ειδικό εξοπλισμό ανίχνευσης μετάλλων εντόπισε σε μια βαλτώδη περιοχή δίπλα από την κτηνοτροφική μονάδα του, το αυτοκίνητο του θύματος.

Το αυτοκίνητο - ένα αγροτικό 4Χ4 - ήταν ριγμένο στο λάκκο ανάποδα και σκεπασμένο με χώματα και μεγάλη ποσότητα κοπριάς. Σε κοντινό σημείο βρέθηκε και το πτώμα. Ο 46χρονος υποχρεώθηκε να ομολογήσει και ισχυρίζεται πως ο Γραικός τον είχε ακολουθήσει και διαπληκτίσθηκαν έντονα για οικονομικές διαφορές. Ο 46χρονος ισχυρίζεται ότι στον καυγά έσπρωξε τον Γραικό, εκείνος έπεσε και τραυματίσθηκε θανάσιμα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Δημήτρης Γραικός από τη Θεσσαλονίκη εξαφανίστηκε μυστηριωδώς με το 4χ4 αυτοκίνητο του το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας. Το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαΐου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Όσο προχωρούσαν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του, προέκυψαν στοιχεία ότι ο 59χρονος επιχειρηματίας λίγο πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του, είχε οικονομική συναλλαγή. Το πρόσωπό με το οποίο επρόκειτο να έχει ραντεβού πριν εξαφανιστεί ο Δημήτρης Γραικός είχε υποστηρίξει ότι δεν τον γνώριζε ούτε κατ' όψιν, σημειώνοντας πως πρέπει να έφυγε μόνος του και να κρύβεται.

Σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει η σύζυγος του, ο Δημήτρης Γραικός έφυγε από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φέρεται να είχε εισπράξει 17.000 ευρώ, κάτι που η σύζυγός του είχε διαψεύσει. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του 53χρονου επιχειρηματία χάθηκαν. «Δεν ήταν ούτε εγκληματίας, ούτε τοκογλύφος, ούτε απατεώνας. Δεν είχε εχθρούς σε τέτοιο βαθμό,...», είχε δηλώσει τότε η γυναίκα του.

Τελικά το θρίλερ της εξαφάνισης του Δημήτρη Γραικού είχε τραγική κατάληξη καθώς την Πέμπτη 30 Μαΐου βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε κτηνοτροφική μονάδα ατόμου που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του.

«Ήθελα να πιστεύω ότι ζει κι αυτό με έκανε στα μάτια κάποιων κακόβουλων ύποπτη για το χαμό του. Τώρα φάνηκε όλη η αλήθεια..», είπε η σύζυγος του 53χρονου επιχειρηματία μετά την αποκάλυψη του φρικτού εγκλήματος.Το μεσημέρι της Παρασκευής  θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ