Απεργία την Πρωτομαγιά

Διαβατά: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποχωρούν από τον άτυπο καταυλισμό

Διαβατά: Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποχωρούν από τον άτυπο καταυλισμό Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Σταδιακά αποχωρούν από τον άτυπο καταυλισμό, δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφυγες και μετανάστες, ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν πειστεί πως υπήρχε τρόπος διαφυγής από την Ελλάδα και κινήθηκαν προς το σημείο που πίστευαν πως θα ήταν το πέρασμά τους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο, υπολογίζεται ότι περίπου 300 άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει ή περιμένουν τα ναυλωμένα λεωφορεία για να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνταν.

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά την ένταση που επικράτησε, τραυματίστηκε ελαφρά φωτορεπόρτερ.

Σήμερα το μεσημέρι μια μεγάλη ομάδα ατόμων επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περιοχή με σκοπό να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των συνόρων.

Όταν άρχισαν να πλησιάζουν τον αστυνομικό κλοιό, έγιναν ρίψεις δακρυγόνων προκειμένου να οπισθοχωρήσουν, με τους μετανάστες να απαντούν πετώντας πέτρες.

Το πρωί είχαν αποχωρήσει κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό τα Γιάννενα και με ενδιάμεσο σταθμό περιοχή της Κοζάνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ