Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέα καταγγελία για τον Αμβρόσιο: Ζήτησε να διώξουν ομοφυλόφιλο από ίδρυμα

Νέα καταγγελία για τον Αμβρόσιο: Ζήτησε να διώξουν ομοφυλόφιλο από ίδρυμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Μία νέα βαρύτατη καταγγελία για ομοφοβική και ρατσιστική συμπεριφοράς του μητροπολίτη Αμβρόσιου, έρχεται στο φως σήμερα. 

Όπως μεταδίδει το tempo24.gr, ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Πάτρα ήρθε αντιμέτωπος με την ομοφοβική νοοτροπία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Τον άνδρα, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, φρόντιζαν μέχρι πρόσφατα άνθρωποι της δομής «Βοήθεια στο σπίτι», αλλά πριν από λίγο καιρό η συνέχεια των υπηρεσιών κατέστη αδύνατη και έτσι απευθύνθηκαν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο».

Χθες ο δήμος ενημερώθηκε ότι υπάρχει εμπλοκή με την παραμονή του ηλικιωμένου, μετά την αντίδραση του Μητροπολίτη Αμβροσίου που πληροφορήθηκε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας είναι ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με το τοπικό μέσο. 

Μετά την έντονη αντίδραση των δημοτικών αρχών και της υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι» για το ζήτημα, παρενέβη ο διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου και ο μητροπολίτης ανακάλεσε την αρχική του απόφαση. Ο τρόφιμος παρέμεινε τελικά στο ίδρυμα. 

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Αμβρόσιος καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκισης , με τριετή αναστολή, για υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. 

Oι κατηγορίες αφορούσαν ομοφοβικό κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο, τον Δεκέμβριο του 2015, με τον τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι. Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη στην εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την αθώωση του μητροπολίτη.

Ελλάδα
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια