Θεσσαλονίκη: 800.000 ευρώ αποζημίωση διεκδικεί εστιατόριο από τέσσερις ντελιβεράδες

Θεσσαλονίκη: 800.000 ευρώ αποζημίωση διεκδικεί εστιατόριο από τέσσερις ντελιβεράδες Facebook Twitter
1

Ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ φέρεται να διεκδικεί εστιατόριο-πατσατζίδικο από τέσσερις διανομείς φαγητού, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων. 

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων αναφέρει πως το εστιατόριο-πατσατζίδικο, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε αγωγή για δυσφήμιση σημειώνοντας πως «με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, το συνδικάτο μας και συνολικά το συνδικαλισμό».

Η επιτροπή αναφέρει πως το εστιατόριο που μήνυσε τους διανομείς «συνεχίζει να προκαλεί και ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού τους». 

Παράλληλα, σημειώνει πως τόσο το συγκεκριμένο εστιατόριο όσο και οι υπόλοιποι εργοδότες του κλάδου προσπαθούν να σταματήσουν τη δράση και τους αγώνες του συνδικάτου των διανομέων. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να οργανώσει τους διανομείς, να αναδείξει, να καταγγείλει και να βάλει τέλος στις άθλιες και στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. 

«Δεν φοβόμαστε», ξεκαθαρίζουν οι διανομείς και απαιτούν «την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία». 

Σημειώνεται πως το συνδικάτο κατήγγειλε δύο θανάτους διανομέων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους τον τελευταίο μήνα, καθώς στις 18 Φεβρουαρίου κατέληξε στο Ιπποκράτειο 19χρονος όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 12/2 και στις 13 Φεβρουαρίου σκοτώθηκε 24χρονος στη Λυκόβρυση Αττικής. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
καταρχην πρεπει να γινουν ελεγχοι απο την πολιτεια και σε περιπτωση ανασφαλιστου ντελιβερα να σκιζουν στο προστιμο και τις δυο πλευρεςδεν μπορω να καταλαβω πως δυσφημιζαν το εστιατοριο οι συγκεκριμενοιφερονταν απλα ασχημα στους πελατες ή μηπως κατεληγαν να φτυνουν και να αλλοιωνουν το φαγητο των ανθρωπων? γιατι το 1ο οκ παλευεται αλλα το δευτερο ειβαι για κρεμασμα σε κεντρικη πλατειαεπισης οι πολιτεια εκτος απο τους εστιατορες οι οποιοι συνηθως εκμεταλλευονται τους παντες πρεπει να βαλει ορια και στους ντιληβεραδες .. εχουν καταληξει να ειναι οι πιο τρελοι οδηγοι μετα τους ταξιτζηδες