Απεργία την Πρωτομαγιά

Συγγενής ασθενή που πέθανε ξυλοκόπησε τον θεράποντα ιατρό

Συγγενής ασθενή που πέθανε ξυλοκόπησε τον θεράποντα ιατρό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, από συγγενή ασθενούς που πέθανε, το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη, όταν ένας γιατρός της Ουρολογικής Κλινικής ζήτησε από τους συγγενείς του αποβιώσαντος να του παραδώσουν κάποια έγγραφα, ένας άνδρας επιτέθηκε στον γιατρό και άρχισε να τον χτυπά με γροθιές.

Η επίθεση ανακόπηκε από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και ο γιατρός αποφάσισε να μην υποβάλει μήνυση.

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο συνοδός να επιτεθεί στον γιατρό. Οι συγγενείς γνώριζαν ότι ο ασθενής έχει γενικευμένο καρκίνο και ότι βρίσκεται σε βαριά κατάσταση», δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος» η κα Πετράκη.

Κατά την ίδια, για το περιστατικό έχει κινητοποιηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας που θα προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες, ενώ την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 8:30, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

Η κα Περάκη, υπογραμμίζει πως οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Καβάλας - και κυρίως αυτοί που απασχολούνται στα επείγοντα περιστατικά - έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με προπηλακισμούς αλλά και κρούσματα σωματικής βίας, από συνοδούς ή συγγενείς ασθενών.

«Ευτυχώς, στα επείγοντα περιστατικά υπάρχει συνεχή παρουσία της υπηρεσίας φύλαξης του νοσοκομείου κι έτσι πολλά περιστατικά δεν παίρνουν μεγάλες διαστάσεις».

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ