Νεότερα για την κακοκαιρία - Ποιες περιοχές επηρεάζει τις επόμενες ώρες

Νεότερα για την κακοκαιρία - Ποιες περιοχές επηρεάζει τις επόμενες ώρες Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα ανατολικά της χώρας, όπου καταγράφονται μεγάλα ύψη βροχής. 

Το βαρομετρικό χαμηλό στον Κόλπο της Σύρτης κινείται αργά ανατολικά και από το απόγευμα της Τρίτης, το ψυχρό του μέτωπο σάρωσε αρχικά τα νότια και αργότερα τα κεντρικά τμήματα της χώρας μας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κυρίως στα κεντρικά και νότια, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Ημερήσια ύψη βροχής όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Νεότερα για την κακοκαιρία - Ποιες περιοχές επηρεάζει τις επόμενες ώρες Facebook Twitter

Όπως προβλέπει το meteo, oι βροχές και οι καταιγίδες, θα συνεχιστούν και σήμερα, παρά την πρόσκαιρη βελτίωση, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και πιθανόν Ανατολική Πελοπόννησο και Νότια Κρήτη.

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης, η οποία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση μετά το μεσημέρι, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες και αργότερα στην Κρήτη. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα στα κεντρικά θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα νότια νησιωτικά τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρωινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού κατά τη διάρκεια της Τρίτης 05/02/2019, όπως καταγράφτηκε από το δορυφόρο.

 

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM